(FOTO-VIDEO) Primarul care l-a invitat pe scenă pe Fenechiu riscă sancţiuni în partid

vineri, 25 august 2017, 01:50
1 MIN
 (FOTO-VIDEO) Primarul care l-a invitat pe scenă pe Fenechiu riscă sancţiuni în partid

Primarul din Rediu, Vasile Haidău (PNL), riscă să fie sancţionat astăzi de liberali după ce l-a invitat pe Relu Fenechiu să ia cuvântul la sărbătorile comunei pe care o conduce. 

Deputatul Marius Bodea şi liderul de grup al consilierilor PNL, Romeo Vatră, au evitat ieri să se pronunţe asupra gravităţii demersului primarului. Cert este că iniţiativa lui Haidău a atras, conform unor liberali, prejudicii de imagine partidului, în contextul în care Fenechiu a ieşit recent din închisoare. „Nu pot să mă pronunţ asupra gravităţii, acest lucru îl va decide Biroul Permanent Judeţean“, a spus Romeo Vatră. Relu Fenechiu a luat cuvântul, la sfârşitul săptămânii trecute, la zilele comunei Rediu.

Ulterior, mai mulţi liberali ieşeni s-au distanţat de acest moment. Inclusiv preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a precizat că Relu Fenechiu nu reprezintă liberalii. „Relu Fenechiu nu mai are, astăzi, calitatea de membru al PNL deoarece este incompatibil cu criteriile de integritate asumate de acest partid. Prin urmare, domnul Relu Fenechiu nu poate lua cuvântul în numele PNL, şi orice asociere în această direcţie este o speculaţie fără niciun fundament“, a declarat, zilele trecute, Alexe. 

Comentarii