De Business

Punem punctul pe știi

Fratele unui senator ieşean stă cu portăreii la uşă

Din cauză că nu a reuşit să achite ratele la timp, Dănuţ Agrigoroaiei fratele senatorului Ionel Agrigoroaei are casa scoasă la licitaţie.

sâmbătă, 04 octombrie 2014, 01:50
2 MIN
 Fratele unui senator ieşean stă cu portăreii la uşă

Necazurile continuă să apară în familia lui Ionel Agrigoroaei după ce senatorul a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru acuzaţii de înşelăciune şi fals. Luna trecută, senatorul ieşean a rămas fără casa din Copou, iar în noiembrie ar putea păţi acelaşi lucru şi fratele acestuia, Dănuţ, de asemenea inculpat în dosarul în care a fost trimis în judecată Ionel Agrigoroaei.

Dănuţ Agrigoroaiei şi soţia sa, Laura, deţin o vilă în comuna ieşeană Valea Lupului, construită în baza unui credit contractat de la Volksbank, pe care nu l-au mai putut restitui în întregime. Pentru recuperarea debitului, SC Asset Portofolio Servicing România, mandatar al creditoarei cesionare Rabon Credit Solutions România, a obţinut executarea silită a imobilului, licitaţia fiind programată pentru data de 11 noiembrie, ora 13, la sediul executorului de pe strada Sf. Lazăr, nr. 4, bloc Peneş Curcanul, tronson 5, scara C. „Imobilul constă într-o suprafaţă de teren de 187,15 mp – categoria de folosinţă «curţi construcţii», o suprafaţă de teren de 451,85 mp – categoria de folosinţă «arabil», construcţia C1 având suprafaţa construită la sol de 106,53 mp, compusă din parter cu suprafaţa utilă de 84,12 mp şi mansardă cu suprafaţa utilă de 77,6 mp şi balcon de 9,41 mp, împreună cu cota indiviză de 91 mp cu destinaţie «cale de acces»”, se arată în publicaţia de vânzare publicată de executorul jduecătoresc. Preţul de începere a licitaţiei este de 312.750 lei, sumă ce reprezintă 75% din valoarea stabilită iniţial printr-un raport de evaluare. Senatorul Ionel Agrigoroaei şi-a pierdut locuinţa tot în urma unor credite contractate de la Piraeus Bank, în timp ce dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie provine de la credite contractate în 2007 – 2008 de la Volksbank. Potrivit procurorilor, senatorul va trebui să răspundă în faţa judecătorilor alături de soţia Antoaneta, fratele Dănuţ, cumnata Laura şi alte două persoane, pentru că ar fi prezentat adeverinţe cu date nereale referitoare la salariile încasate în momentul contractării creditelor, inducându-i astfel în eroare pe angajaţii Volksbank. Totuşi, Agrigoroaei a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că la mijloc a fost o eroare a contabilei care, în momentul completării adeverinţelor, nu a luat în calcul perioadele în care senatorul şi-a sistat plata propriului salariu din lipsă de lichidităţi.

 

 

Comentarii