De Sănătate

Punem punctul pe știi

Frigul a răpus pelerini de toate vârstele, de la 17 la 80 de ani. SMURD a intervenit la coadă de 17 ori

joi, 12 octombrie 2017, 01:50
1 MIN
 Frigul a răpus pelerini de toate vârstele, de la 17 la 80 de ani. SMURD a intervenit la coadă de 17 ori

În prima zi de pelerinaj, mai mulţi credincioşi au avut nevoie de ajutor medical, dar niciunul nu a ajuns la spital. SMURD Iaşi a acordat 17 consultaţii pentru tot atâţia pelerini care au ameţit după mai multe ore petrecute la rând. 

„La mitropolie au fost 17 pacienţi într-un interval de 24 ore: 14 pacienţi pe timpul zilei şi trei în cursul nopţii. Cel mai tânăr pacient avea 17 ani şi a fost diagnosticat cu lumbago (n.r. – afecţiune care se manifestă prin dureri localizate la muşchii din regiunea lombară, din cauza unui efort fizic ori expunerii la frig, sau unei leziuni de disc). Cel mai în vârstă pacient avea 80 de ani şi prezenta hipertensiune arterială“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.
 
Potrivit reprezentanţilor SMURD, şapte pacienţi care au primit ajutor medical erau din judeţul Ilfov, cinci din Galaţi, trei din Prahova şi doi din Bucureşti. „Pacienţii nu au prezentat probleme deosebite. Li s-au acordat îngrijiri medicale pentru stări lipotimice, respectiv hipertensiune arterială“, a mai completat şefa SMURD. Paramedicii care au asigurat acordarea îngrijirilor medicale la mitropolie în cursul nopţii de marţi spre miercuri au mai apreciat că, din cauza frigului, numărul pelerinilor a fost diminuat. Astfel, între orele 3.00 şi 5.00 aşteptau la rând, să se închine moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, maximum 10 credincioşi. 

Comentarii