Furt ca-n comunism, la Delphi: un nou episod

miercuri, 03 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Furt ca-n comunism, la Delphi: un nou episod

Un nou dosar de furt de la propriul angajator a fost soluţionat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Cel mai mare angajator din judeţul Iaşi, compania americană Delphi, este parte vătămată în acest dosar în care prejudiciul este de aproape 200 de euro. Un fost angajat de-al acestei societăţi, George-Bogdan Airinei a fost trimis în judecată pentru furt şi riscă până la cinci ani de închisoare. 

În rechizitoriu, procurorii ieşeni menţionează că dosarul a fost deschis după ce, pe data de 17 ia­nuarie, reprezentanţii Delphi au sesizat Poliţia din Miroslava, prin serviciul 112, că, la ieşirea din fa­brică, un angajat a fost identificat cu bunuri ale companiei asupra sa. Airinei a fost descoperit la punctul de control special amenajat la ieşirea din fabrică. El furase 77 de piese nozzle, folosite la injectoarele autoturismelor, a căror valoare totală a fost calculată de reprezentanţii firmei al 196,35 de euro. Atunci când a fost audiat de procurori, George Bogdan Airinei a recunoscut comiterea faptei. El lucra la Delphi din 2010, dându-şi demisia după ce a fost prins furând. „La data de 17 ianuarie a intrat în serviciu în schimbul II şi când a mers la toaletă a găsit ascunse lângă coşul de gunoi mai multe mănuşi din plastic în care erau depozitate piese nozzle. A luat mănuşile şi le-a ascuns în buzunarul halatului de lucru. Ulterior, a decis să sustragă piesele şi le-a amba­lat pe o bandă izoler. La terminarea programului a ascuns pachetele în geanta personală şi a intenţionat să iasă din fabrică“, au precizat procurorii. 

Furtul comis de Airinei nu e primul de la Delphi care ajunge în spaţiul public. Mai mulţi angajaţi sunt cercetaţi de procurori într-un dosar privind furtul unor piese din interiorul companiei. Cel puţin 11 persoane ar fi fost implicate în caz, bunurile furate fiind de cel puţin 22.000 de euro. Piese de aproximativ 100.000 de euro au fost descoperite la suspecţi doar în timpul perche­ziţiilor. În prezent, suspecţii de furt din acest dosar au început să plătească prejudiciile imputate.

Comentarii