Grapefruitul induce un efect protector împotriva unor tipuri de cancere şi a bolilor cardiovasculare

marți, 11 februarie 2014, 13:30
1 MIN
 Grapefruitul induce un efect protector împotriva unor tipuri de cancere şi a bolilor cardiovasculare

Bogat în vitamine şi compuşi antioxidanţi, grapefruit-ul are numeroase atuuri nutriţionale. Programul naţional francez Nutriţie-Sănătate recomandă consumul zilnic a cinci porţii (de cel puţin 80 g) de fructe şi legume, relatează lefigaro.fr.

O jumătate de grapefruit corespunde unei porţii de fruct. Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe şi legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice – prin urmare şi grapefruit – ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon.

La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol şi trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentaţii echilibrate şi a unei activităţi fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbeşte cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referinţă.

În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson, încheie lefigaro.fr. (Agerpres)

Comentarii