Hangarul elicopterului SMURD de la Iaşi e gata, dar nu poate fi folosit

miercuri, 23 decembrie 2015, 17:35
1 MIN
 Hangarul elicopterului SMURD de la Iaşi e gata, dar nu poate fi folosit

Noul hangar al SMURD de pe Calea Chişinăului este inutilizabil. Deşi au trecut două luni de când elicopterul SMURD ar fi trebuit să folosească hangarul drept bază de operare, el stă în continuare închis. 

„Hangarul este finalizat, dar nu-i putem da drumul în folosinţă. Avem unde ţine elicopterul, dar nu are de unde decola. În faţa hangarului este un teren care aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor şi unde trebuie amenajată platforma betonată necesară elicopterului. Dacă era terenul nostru, o construiam noi, că nu era mare lucru, dar nu avem voie, legal, să investim în bunul altei instituţii“, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Victorel Lupu.

Hangarul, construit pe Calea Chişină­ului, are 532 mp, în el putând încăpea două aparate de zbor. Lucrările au fost efectuate de consorţiul format din SC Prima Construct şi Prisma Serv Company, care şi-a adjudecat contractul scos la bătaie de CJ, contra sumei de 1,24 milioane lei. Hangarul a fost trecut, în octombrie, în administrarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Sperăm ca platforma să fie amenajată cât mai curând. Acolo avem o bijuterie de clădire şi ne dorim să o utilizăm“, a spus Lupu.

Comentarii