De Business

Punem punctul pe știi

Hotelul Europa va deveni Hampton by Hilton abia în 2016

sâmbătă, 10 octombrie 2015, 01:50
3 MIN
 Hotelul Europa va deveni Hampton by Hilton abia în 2016

 Investiţia în afilierea spaţiului de cazare din centrul oraşului la lanţul hotelier Hilton urmează să fie terminată în martie anul viitor.

Proprietarii lanţului hotelier Hilton au anunţat pe site-ul propriu că rebranduirea Hotelului Europa sub franciza Hampton by Hilton va fi definitivată în luna martie a anului viitor. După ultima comunicare oficială, lucrările la modernizare a hotelului trebuiau să fie finalizate încă din a doua jumătate a anului 2014. Proprietarul Hotelului Europa, Gheorghe Ionescu, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că principala cauză a întârzierilor este standardul ridicat al brandului Hilton, care implică o procedură complexă a rebranduirii. „Din cauza unor proiecte tehnice, de proiectare, pentru a ajunge la standardele Hilton, care sunt pretenţioase, a necesitat o perioadă mai lungă de timp. Este o metodologie parcursă într-un astfel de proiect, iar la fiecare modificare trebuie primită aprobare. Din păcate, în România totul se preconizează, dar şi noi am stat la mâna proiectanţilor, a constructorului şi de aceea nu s-a putut respecta termenul iniţial”, a explicat patronul Hotelului Europa.

 
 
Ce facilităţi vor exista în hotel
 
 
Hampton by Hilton a deschis prima unitate de acest gen în România în 2013 în Cluj – Napoca, însă în Iaşi termenele s-au tot devansat. „Hampton by Hilton Iaşi se va deschide pentru oaspeţii săi în a doua jumătate a lui 2014, după ce clădirea de 15 etaje a fostului Hotel Europa va trece printr-un proces de renovare completă. Hotelul va avea 123 de camere, plus o zonă cu design contemporan, special amenajată pentru micul-dejun şi bar, unde se pot servi gustări şi băuturi pe tot parcursul zilei. Oaspeţii hotelului se vor bucura de standardul de calitate specific Hampton by Hilton – 100% Satisfaction Guarantee”, au declarat într-un comunicat de presă oficialii Hilton Worldwide. În prezent, pe pagina oficială a lanţului hotelier, figurează deja o secţiune specială destinată hotelului Hampton by Hilton Iaşi, ce oferă detalii despre localizare, facilităţi, camere şi oferte speciale. Potrivit descrierii, hotelul Hamton by Hilton din Iaşi urmează să intre în portofoliul brandurilor Hilton Worldwide şi va fi deschis în luna martie 2016, însă deocamdată nu pot fi efectuate rezervări. Camerele vor avea facilităţi precum: WiFi gratuit, un pat confortabil, birou cu scaun ergonomic, TV cu ecran plan şi radio cu ceas deşteptător, potrivit descrierii de pe site. De asemenea, hotelul va avea şi camere duble şi comunicante, precum şi camere de lux. În hotel va funcţiona şi un centru de fitness precum şi o sală de conferinţe întinsă pe 704 metri pătraţi, spaţiu ce va putea găzdui peste 150 persoane.
 
 
La cât s-a ridicat investiţia
 
 

O informaţie foarte interesantă legată de rebranduirea hotelului Europa sub franciza Hampton by Hilton este preţul pe care Gheorghe Ionescu îl va investi în proiect, însă din discuţiile de până acum, omul de afaceri nu a dorit să avanseze o sumă. Din sumele vehiculate în cazul altor proiecte de acest gen din portofoliul Hilton, rezultă că investiţia totală pentru rebranduirea, sub formă de franciză Hampton, variază între 3,6 şi 6,5 milioane de dolari. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a celebrului lanţ hotelier, doar pentru a depune dosarul necesar cumpărării francizei, aplicantul trebuie să pună la bătaie suma de 5.000 de dolari. Pe deasupra, după finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a hotelului, între 4 şi 6% din veniturile brute obţinute din închirierea camerelor merg către Hilton. „Vom şti la sfârşit care este valoarea totală a investiţiei. Hotelul va fi de trei stele dar dotările acestuia vor fi de patru-cinci stele. Acesta este conceptul Hampton by Hilton: costuri medii de cazare şi servicii de cea mai bună calitate. Până la final pot să mai apară surprize”, a adăugat patronul Hotelului Europa. Întrebat dacă investiţia e susţinută din fonduri proprii sau cu ajutorul unui împrumut, Ionescu a răspuns că din ambele surse. (Paul BALHUC, Diego CIOBOTARU) 

Comentarii