Iaşul, cap de listă în topul naţional al morţilor şi răniţilor de pe şosele

vineri, 03 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Iaşul, cap de listă în topul naţional al morţilor şi răniţilor de pe şosele

In 2016, în judeţ au decedat 48 de persoane, iar alte 423 au fost rănite grav u care sunt principalele cauze?

Judeţul Iaşi conduce şi în datele pe 2016 în tristul clasament naţional în privinţa numărului de morţi şi răniţi grav în urma accidentelor ru­tiere. Anul trecut, în judeţul Iaşi au avut loc 1.257 de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat 48 de persoane, iar alte 423 au fost rănite grav. În comparaţie cu 2015, numărul de morţi a scăzut cu doar 3. Poliţiştii au precizat că anul trecut au dat mii de amenzi ru­tiere.

„S-a înregistrat o scă­dere a accidentelor rutiere gra­ve cu 5% şi a numărului de victime decedate cu 6%, iar cele rănite grav, cu 3%. Una dintre priorităţile Poliţiei o reprezintă prevenirea şi combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor ru­tiere. Astfel, în tot anul 2016, poliţiştii rutieri au aplicat 76.321 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, în anul 2016 au fost reţinute în vederea suspendării 4.668 permise de conducere şi au fost retrase 826 de certificate de înmatriculare“, a precizat An­ca Vîjiac, din cadrul Poli­ţiei.

„Poliţiştii au subliniat că principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară de către pietoni, viteza ne­adap­tată la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii de trecere şi neacordarea prio­rităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor“, a adăugat repre­zentantul poliţiei. Poliţiştii nu au amintit de starea proastă a drumurilor, inclusiv inexistenţa marcajelor stradale, cum ar fi „zebrele“.

 

  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii