N

Iaşul va avea un euparlamentar liberal dacă PNL ia 25% din voturi

N

luni, 31 martie 2014, 01:50
2 MIN
 Iaşul va avea un euparlamentar liberal dacă PNL ia 25% din voturi

\N

Liberalii mizează pe cel puţin 25% din voturile electoralului la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai. Preşedintele filialei judeţene a PNL, Cristian Adomniţei l-a prezentat oficial ieri pe candidatul ieşean la alegeri, Andrei Muraru (foto). Acesta se află pe poziţia a zecea pe lista de candidaţi ai PNL, dar Adomniţei a apreciat că locul este eligibil. „Pentru ca Muraru să fie ales ca europarlamentar, trebuie 25% din voturi. Nu este un rezultat electoral iluzoriu. Locul este foarte bun pentru Iaşi, având în vedere că pe primele locuri se află actuali europarlamentari, foşti miniştri şi alţi lideri ai partidului. Chiar pe locul 11, deci după candidatul Iaşului, se află un fost ministru (Lucia Ana Varga, fost ministru delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, n.r.)”, a declarat Adomniţei.

Andrei Muraru a ocupat funcţia de preşedinte al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc până la retragerea PNL de la Guvernare, când şi-a prezentat demisia. Muraru şi-a prezentat ca principale realizări campania de aducere în faţa justiţiei a torţionarilor comunişti, transformarea fostului penitenciar de la Râmnicu Sărat într-un memorial al deţinuţilor politici, ca şi proiectul de sancţionare financiară a foştilor torţionari prin reducerea cu 75% a veniturilor acestora. „Am avut un prim contact cu alegătorii şi am înţeles că există o mare nemulţumire faţă de modul cum a fost gestionat acest judeţ în ultimii 25 de ani. Tipul de bătălie politică dus la Iaşi este greu de găsit în altă parte din ţară. Nicăieri nu s-a mai întâmplat ca un proiect major, cum este Aeroportul, să fie sabotat doar pentru a bifa o nerealizare în dreptul adversarului politic. Nu este posibil să admiţi, ca reprezentant al unui partid aflat la guvernare, ca autostrada să se oprească la Bacău. PSD are un vicepreşedinte la nivel naţional, în persoana primarului Nichita, dar Iaşul nu este reprezentat în niciun fel la nivel central şi nu contează pentru Guvern”, a apreciat Muraru.

Una din intenţiile declarate ale lui Muraru în cazul în care va fi ales ca europarlamentar a fost cea de a duce o delegaţie de elevi ieşeni la Bruxelles, într-o vizită de documentare cu privire la funcţionarea instituţiilor europene. „Dacă vrem să avem viitor, trebuie ca tinerii noştri să privească în viitor. Mulţi, când vorbesc despre Iaşi, se uită în trecut. Că am fost, că avem istorie. Le avem. Dar trebuie să privim în viitor, să ne propunem proiecte pentru viitor. Să facem ceva azi pentru copiii noştri, nu doar să ne uităm în urmă”, a spus Adomniţei.

Comentarii