În curând, pe val, sezonul estival!

marți, 07 iunie 2016, 07:00
3 MIN

* Zilele trecute cercetam cu mult interes site-ul tripadvisor.com, căutând diverse anume comentarii, şi ne-am convins că unele staţiuni estivale primesc oaspeţi de câteva săptămâni bune, turişti dornici să profite cât de repede de soare, plajă şi bălăceală. Şi la noi e vară, dar apa de care se pot bucura românii deocamdată e cea de ploaie, rămasă prin zonele inundate şi transformate în adevărate staţiuni de tratament pe bază de nămol şi noroi. Până la primele buletine meteo optimiste, care să anunţe o perioadă bună pentru prăjit la soare trupuri sau mici, mai e ceva vreme, de care profită cei din branşă, pentru a efectua ultimele finisări şi pentru a mai lua la pilă neajunsurile. Avem informaţii din zona turismului:

* Inspectorii care au controlat bazele de agrement au constatat diverse nereguli: apa din câteva bazine conţinea atât de mult clor, încât toţi cei care făceau plajă după bălăceală nu mai aveau păr pe cap şi trup. Respectivii au povestit că sunt mulţumiţi, fiindcă nu mai dau la frizer banii de bere. În alte piscine fără clor au fost găsite catităţi mari de bacterii care se zbuciumau, făcând valuri; patronii declară că lichidul nici nu-i apă, ci dezinfectant Hexi Pharma, însă nimeni nu poate goli bazinele, fiindcă microorganismele care au crescut acolo ca Făt Frumos, într-un an cât altele în şapte, se năpustesc la cei care se apropie şi încearcă să-i tragă înăuntru.

* Cu acelaşi prilej au fost depistate mai multe piscine fără pic de apă; managerii acestora spun că au vrut să elimine definitiv riscul de înec şi că pentru amatorii de sărituri de la trambuline s-au amenajat mormane de saltele şi perne. Unul dintre ei a ţinut să adauge că, oricum, clienţii nu vin la piscina lui să facă baie, ci pentru celebrul şi apreciatul vin rose demisec, de care doar el poate face rost.

* Alţi inspectori, mânaţi mai ales de curiozitate, au descins la noul hotel George V deschis în Consumatori (curiozitatea este de înţeles: au crezut că este o filială a celebrului hotel de lux din Paris!), însă la faţa locului au descoperit că denumirea sa nu vine de la fostul rege britanic George al V-lea (domnie: 6 mai 1910 – 20 ianuarie 1936), ci de la patronul Georgel Viţeluş, care l-a construit din chirpici, lângă şosea, cu gând să atragă şoferi de TIR…

* Au fost luate la puricat şi parcurile de distracţii: multe dintre ele nici nu fuseseră conectate la reţeaua de curent, amatorii de învârteli în căluşei, lanţuri şi tiribombe fiind poftiţi să urce în aparate doar după ce treceau pe la bufet, unde primeau o consumaţie gratuită din partea casei. Proprietarul unui asemenea parc declară că oamenii sunt mulţumiţi, fiindcă astfel simt cum se învârte pământul sub ei mult mai tare decât dacă s-ar da în căluşei. "Şi ne iese mai ieftin cu consumaţia decât dacă am plăti curentul electric!", a adăugat partenerul său.

* Aflând că a fost inaugurat primul "hotel cu zece stele" din România şi miraţi de anunţul publicat pe site, "avem paturi libere!", câţiva inspectori au pornit în control la faţa locului; acolo au descoperit că pe hol, la recepţie, fuseseră lipite zece stele din plastic fosforescent, cumpărate din papetărie, pe care recepţionerul le lumina din când în când cu lanterna, să le încarce şi să se vadă în întuneric, iar clienţii să nu dea cu capul în zid, nefiind curent electric. Cât despre anunţul de pe site, se pare că a fost scris cu un font fără caractere româneşti şi că, de fapt, trebuie citit "avem pături libere!"…

Comentarii