În zona Voineşti, drumul DJ 248A se surpă în continuare

vineri, 05 mai 2017, 21:30
1 MIN
 În zona Voineşti, drumul DJ 248A se surpă în continuare

Autorităţile judeţene vor solicita un sprijin financiar de urgenţă de la Guvern pentru stabilizarea versantului din zona Voineşti. 

Recent, o porţiune din drumul DJ 248A, la ieşirea din comuna amintită spre Ţibana s-a surpat. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maricel Popa şi prefectul Marian Şerbescu au făcut ieri o vizită în zonă şi au constatat că terenul se surpă în continuare, existând riscul întreruperii circulaţiei. Deocamdată, au fost alocate 1,2 milioane lei din bugetul judeţului pentru refacerea carosabilului.

„Sperăm ca în maximum o săptămână să înceapă lucrările de consolidare la porţiunea surpată din DJ 248A. Vom transmite documentaţia necesară către Guvern pentru a primi fonduri de urgenţă special destinate calamităţilor deoarece este necesară consolidarea versantului“, a declarat şeful CJ. La rândul său, prefectul a subliniat că alunecările de teren au afectat o porţiune importantă din drum şi se impune luarea unor măsuri urgente pentru a nu risca accidente sau închiderea acestui tronson de pe ruta Iaşi – Ţibăneşti. „Cred că este important să fie luată în calcul toată zona pentru că alunecările de teren pot să revină şi să afecteze din nou drumul“, a mai spus prefectul. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii