Încălzirea globală ne lasă reci

sâmbătă, 08 iulie 2017, 11:43
2 MIN
 Încălzirea globală ne lasă reci

Despre încălzirea globală există păreri diverse: unii dau vina pe poluarea de la vaci, maşini şi fabrici, alţii spun că e de la erupţii solare, schimbări de poli magnetici şi alte fenomene, dar sunt şi mulţi pe care îi doare la bască de ea, fiind preocupaţi doar să nu li se încălzească berea / şpriţul. 

Ne apropiem de miezul verii; fenomene extreme au fost şi vor mai fi, aşa că vă ţinem la curent – fără să vă apuce junghiurile sau să vi se umfle măselele, cum pretind unii că păţesc când se deschid geamurile în tramvai, deşi sunt 40 de grade afară.
 
Apa rece, berile rămân!
Pe litoralul românesc a fost semnalat recent un fenomen neobişnuit, despre care s-a scris în presă: deşi era caniculă şi soarele dogorea, temperatura mării a coborât la 13 grade, încât nimeni nu s-a mai putut scălda. Cu toate astea, au existat şi unii cetăţeni bucuroşi de fenomen: cei care şi-au cumpărat peturi de bere din magazine şi le-au pus la răcit în mare şi salvamarii, care au văzut că nimeni nu se bagă în apă, aşa că au plecat la băut.
 
Programul "A doua casă"
 Prin Consumatori a trecut o viitură, dar n-a făcut victime, bufetul fiind pe un deluţ, la adăpost de ape. După două zile, patronul a coborât până acasă, să aducă un nou caiet studenţesc (pe cel vechi nu mai avea loc să treacă datoriile) şi a remarcat că în locul casei sale era altă casă, adusă de apă. El este fericit, fiindcă noua casă e mai mare şi mai îngrijită şi a găsit în ea un caiet studenţesc mai frumos.
 
A-nceput de ieri să cadă
Pe alocuri a fost grindină, dar efectele au diferit de la caz la caz: sătenii din Hămesiţi au fost mulţumiţi că fata de la bar a găsit, în sfârşit, gheaţă de pus în pahare, copiii din Nemernici s-au bucurat de peisaj şi au scos săniuţele din pod (unii chiar au pornit cu pluguşorul), iar cei din localităţile Nehaliţi şi Hulpavi, văzând totul alb pe câmp, pe dealuri, şi-au tăiat porcii şi, a doua zi, i-au pârlit la soare.
 
Tornadele, noi învârteli
Localitatea Hapsâni a fost răvăşită de o tornadă (anterioara fusese semnalată înainte de alegerile locale din 2016, când a distrus afişele, panourile şi bannerele Opoziţiei – aşa a declarat atunci primarul). De data asta, efectele tornadei au fost benefice: cei fără bani de băut au fost învârtiţi şi au ameţit gratis, iar fetele de măritat şi flăcăii care se învârteau în horă, pe un tăpşan, au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au ajuns la 120 de rotaţii pe minut.

 

Comentarii