Încep reparaţii la trotuarele din Bucium. Se va lucra pe două tronsoane

miercuri, 05 august 2015, 18:20
2 MIN
 Încep reparaţii la trotuarele din Bucium. Se va lucra pe două tronsoane

Primăria şi-a adus aminte de ieşenii din Bucium. La o săptămână după ce „Ziarul de Iaşi“ a semnalat faptul că asfaltul trotuarelor din zonă este distrus, iar copiii sunt nevoiţi fie să meargă pe stradă spre şcoală, fie să înoate prin noroaie în perioadele ploioase, reprezentanţii municipalităţii au anunţat demararea de urgenţă a unor lucrări de reparaţie. Acestea urmau să înceapă chiar de azi, după cum susţinea primarul interimar, Mihai Chirica.

„Avem două tronsoane pe care le vom ataca imediat. Este unul între spitalul Socola şi un restaurant şi un al doilea, între blocurile ANL pentru medici şi capătul traseului de autobuz“, a precizat Chirica.

Acesta s-a declarat nemulţumit de calitatea lucrărilor efectuate de „ApaVital“, în mai multe zone ale oraşului apărând surpări ale asfaltului proaspăt turnat. Pentru astfel de situaţii, inspectorii Corpului de Control al Primăriei au emis somaţii la adresa furnizorului de servicii de apă-canal.

„Este vorba de lucrări de reparaţii la canalizare. Pe strada Bucium sunt surpări ale asfaltului, acolo probabil pământul de umplutură nefiind bătătorit cum trebuie. La fel pe şoseaua Bârnova şi Toma Cozma. Aici, am găsit chiar asfalt turnat direct pe pământ, lucrarea trebuind refăcută. Am trimis deja notificările necesare“, a spus Chirica.

VEDEŢI ŞI:

"Cătunul Bucium" – 142 de ieşeni cer un trotuar drept şi prelungirea traseului 46

Buciumul a fost uitat în afara Iaşului de către Primărie. Locuitorii din zonă se chinuiesc de peste un an să convingă municipalitatea să repare trotuarul pe care copiii merg zilnic la şcoală, şi la care nu s-a mai lucrat de peste 10 ani. Demersul semnat de 142 de ieşeni din zonă este susţinut şi de conducerea şcolii “Veronica Micle” din cartier, ca şi de preotul paroh al bisericii Bucium. Localnicii cer totodată prelungirea traseului de autobuz 46 pentru facilitarea accesului la zona centrală a oraşului.

Comentarii