Inspectorii din Vaslui, echipaţi cu aparate de alungat câinii şi spray-uri împotriva puricilor

luni, 19 octombrie 2015, 18:16
2 MIN
 Inspectorii din Vaslui, echipaţi cu aparate de alungat câinii şi spray-uri împotriva puricilor

Angajaţii DGASPC Vaslui sunt echipaţi cu dispozitive cu ultrasunete pentru alungarea câinilor atunci când merg pe teren la intervenţii sau la evaluarea cazurilor, având în vedere că sunt nevoiţi să se deplaseze în zone defavorizate, instituţia cumpărând şi sprayuri de protecţie împotriva puricilor. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a decis echiparea cu dispozitive anti-câini a asistenţilor sociali care merg pe teren la cazurile de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Măsura luată de conducerea instituţiei vine în urma solicitărilor făcute de specialiştii DGASPC, după ce aceştia au reclamat că sunt atacaţi de câini atunci când se deplasează la locuinţele unde trebuie să intervină fie pentru preluarea, în regim de urgenţă, a unor copii, fie pentru verificarea unor asistenţi maternali care au minori în plasament.
 
"De regulă, cei la care trebuie să intervină specialiştii noştri locuiesc în zone de trai defavorizate şi cu anumite riscuri. De aceea, pentru asistenţii sociali, aceste dispozitive cu ultrasunete pentru îndepărtatul câinilor sunt o soluţie salvatoare, în condiţiile în care acele animale reprezintă un real pericol. Acum, niciun specialist nu mai pleacă în teren fără acel aparat de protecţie", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
 
Până în prezent, conducerea instituţiei a achiziţionat nouă dispozitive anti-câini, pentru care s-a plătit suma de 495 de lei. În plus, cei 75 de asistenţi sociali ai DGSPC Vaslui au mai făcut solicitări pentru 15 aparate.
 
De asemenea, periodic, conducerea instituţiei cumpără sprayuri anti-insecte tot pentru specialiştii care merg în teren, necesare pentru a fi protejaţi împotriva puricilor. 

Comentarii