Instructorul auto prins cu şpagă a fost condamnat

vineri, 26 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Instructorul auto prins cu şpagă a fost condamnat

Judecătorii ieşeni au confirmat acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de instructorul auto Jan Racoviţă, arestat la domiciliu în urmă cu o lună pentru luare de mită. Racoviţă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a recunoscut în totalitate faptele şi ar fi colaborat cu anchetatorii. 

„Obligă inculpatul Racoviţă Jan să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadã de 120 zile, în cadrul Consi­liului Local Iaşi la Direcţia de Admi­nistrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comuni­tară“, au mai stabilit judecătorii ieşeni. Jan Racoviţă a fost acuzat de trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit DNA, faptele de trafic de influenţă imputate lui ar fi fost comise în perioada 22 septembrie – 15 noiembrie 2016 şi 24 aprilie – 25 aprilie 2017. Atunci, în calitate de instructor auto, Racoviţă ar fi cerut ar fi cerut şi primit câte 1.500 de euro de la două persoane. Le-ar fi promis, în schimb, că le va ajuta să obţină permisul de conducere.

„În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie cu funcţie de conducere din cadrul Servi­ciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehi­culelor (SPCRIV) Iaşi şi că-l va determina pe acesta să ajute persoanele respective să promoveze proba practică a traseului şi implicit să obţină permisul de conducere“, au precizat procurorii DNA Iaşi. Anchetatorii au mai arătat că, într-unul dintre cazuri, instructorul auto ar fi fost ajutat de Dănuţ Neculai, care ar fi intermediat relaţia cu cele două persoane care voiau să obţină permisul de condu­cere şi ar fi primit în schimb suma de 750 de lei.  

 

 

Comentarii