Iubirea trece şi prin stomac

vineri, 10 februarie 2017, 15:14
4 MIN

* Mai sunt puţine zile până la Valentine’s Day, sărbătoare importată anume ca să nu rămână românii fără treabă în luna februarie şi ca să nu rămână firmele cu marfă pe stoc. Cum românii au tot avut, în ultima vreme, o ocupaţie nobilă (au ieşit în stradă împotriva hoţiei care se voia ridicată la rang de lege), n-au mai avut timp şi de umblat prin prăvălii după daruri pentru femeile dragi din viaţa lor (deşi multe femei iubite şi-ar dori cel mai mult, de Ziua Îndrăgostiţilor sau oricare altă ocazie, schimbări importante la nivelul clasei politice şi interzicerea penalilor). Am tras o tură scurtă prin magazine, pentru a vedea ce fel de cadouri există şi, mai ales, cât costă ele. Am ajuns în micuţa (dar cocheta) prăvălie "Moca" SRL, unde stăm de vorbă cu patronul său:

– Bună ziua! Să înţelegem din numele magazinului că aveţi marfă ieftină, aproape de pomană, nu?

– Să înţelegeţi că în lume nimic nu e de pomană. Nici măcar pomana, că i-am făcut lui bunelu’, luna trecută, şi m-a costat mai ceva ca o nuntă! Măcar la nuntă se dă şi dar…

– Dar numele "Moca" de unde vine?

– Mai demult, aici a fost cafeneaua "Mocca", eu am preluat spaţiul cu tot cu firma de deasupra uşii; într-o noapte, cineva a furat o literă, că-s din bronz…

– Şi nu vreţi să o înlocuiţi, să scrie la intrare "Magazin Cadouri" sau aşa ceva?

– Eu aş prefera să-mi scrie la intrare "Cabinet senator" sau "Prim Ministru"…

– Ce cadouri vindeţi, totuşi?

– La drept vorbind, orice obiect poate deveni cadou. Am vândut la început articole de papetărie, hârtie şi pixuri, să le cumpere bărbaţii şi să scrie scrisori de intenţie, format A4, fiindcă, de fapt, intenţia contează mai mult decât darul. Cum multora le era lene să scrie, am băgat felicitări de intenţie cu texte standard.

– Ce texte? Daţi câteva exemple, vă rog!

– "Draga mea, de ziua ta, am vrut să-ţi cumpăr ceva; nu e o invenţie, am avut intenţie să îţi iau ceva concret, dar am fost pe la bufet şi de-aia nu mai am bani, deci îţi spun doar La Mulţi Ani!". E un text frumos şi sincer, din care reiese intenţia, nu?

– Nostim, ce să mai zic… Şi se cumpără felicitările astea, le caută clienţii?

– Depinde de dispoziţie: de la o anumită dispoziţie, bărbaţii cumpără chiar mai multe, iar noi îi ajutăm să aibă dispoziţie!

– Cum aşa? N-am înţeles!

– Avem de vânzare vin la pet, pentru acasă, sau la borcănel, aici. Borcănel de 800…

– Pe lângă vin şi felicitări ce daruri pentru femei mai vindeţi? Aveţi ceva cu inimioare?

– Şi cu inimioare, că nu vrem să discriminăm celelalte organe ale corpului omenesc. Avem, pe lângă produse în formă de inimioare roz, pernuţe, cutiuţe, gentuţe şi multe alte chestii drăguţe în formă de stomac.

– Dar ce legătură are iubirea cu stomacul (care e cam scârbos, s-o recunoaştem)?

– Una mare, că dragostea trece prin stomac! Şi cum poate cineva să iubească fără aportul altor organe? Dacă ai probleme chiar şi cu o măsea nu-ţi mai arde de iubit şi de-aia oferim produse în formă de ficat, splină, hipotalamus şi multe altele.

– Dar văd că aveţi şi fulare lungi…

– Alea sunt produse în formă de intestine! Singurul organ pe care nu-l mai avem e creierul; am avut, dar am renunţat, că nişte domni au oferit pernuţe în formă de creier femeilor iubite şi a ieşit panaramă mare.

– Cum aşa? De ce?

– Doamnele au luat pernuţele ca pe nişte aluzii, că au primit în dar ce le lipsea…

– Aveţi parfumuri pentru femei?

– Da, şi fără legătură cu organele! Parfum original, care păstrează nota personală a fiecărei femei, poate fi folosit de oricine, că e apă de la robinet.

Comentarii