Jaf la Poşta Păcurari: s-au furat recomandate

joi, 06 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Jaf la Poşta Păcurari: s-au furat recomandate

Hoţii, care au intrat spărgând geamul, au plecat probabil foarte dezamăgiţi: camera cu colete şi seif nu a putut fi spartă.

Sediul Oficiului Poştal 9 din Păcurari a fost spart în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar hoţii au plecat, spun reprezentanţii instituţiei, relativ cu mâna goală. Hoţii au spart un geam al oficiului aflat la bulevard, apoi au intrat şi au răscolit totul. Surse din cadrul anchetei au precizat că hoţii au încercat să intre în camera coletelor şi a seifului, însă nu au reuşit. Aşa că au luat la plecare doar câteva zeci de trimiteri poştale, inclusiv recomandate. Zilele trecute, cei de la poştă au rugat persoanele care trebuiau să ridice mandate că au rămas fără aproximativ 20 de trimiteri, şi să spună dacă au vreun prejudiciu. Un angajat al Direcţiei de Poştă Iaşi ne-a spus că sunt despăgubiţi doar expeditorii.

„Toate despăgubirile vor fi făcute în felul acesta: trimiterile aparţin expeditorului, până în momentul în care este predată destinatarului. Practic, despăguburile ar trebui să le primească expeditorul. Hoţii au furat trimiteri poştale simple, banii am avut grijă să-i protejăm. Însă nu dorim să atragem atenţia la ceea ce avem şi ce se întâmplă în oficiile poştale. În cazul de faţă, nu a fost furat niciun pachet. În momentul în care cineva are de primit, de exemplu, un pachet din China, cu lucruri de valoare mică, ele nu pot fi puse în scrisori. Nu este vorba despre colete, coletele sunt mari, pachetele sunt mici, în ele se pun, de exemplu, o brăţară. Aşa că prejudiciul constă într-un geam spart şi trimiterile astea furate. Nu ştiu ce fac hoţii cu trimiterile, probabil sunt foarte dezamăgiţi. De la noi nu se poate pleca cu seiful, este asigurat. Celor care vin la noi le este explicat faptul şi înţeleg. Existau colete, însă se aflau în altă zonă, unde nu se poate umbla. S-au mulţumit cu trimiterile“, a precizat angajatul instituţiei. Mai grav este că hoţii au intrat nestingheriţi, deoarece sistemul de alarmă era defect. „Sistemul de alarmă nu funcţiona, nu avem service la el, şi nu era funcţional“, ne-a spus angajatul Poştei, sub acoperirea anonimatului. Poliţiştii fac în acest caz cercetări pentru descoperirea făptaşilor. 

Comentarii