Judecătorii ieşeni anchetează cum s-a îmbogăţit un poliţist de frontieră

miercuri, 30 iulie 2014, 01:56
1 MIN
 Judecătorii ieşeni anchetează cum s-a îmbogăţit un poliţist de frontieră

Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi va demara în perioada următoare o anchetă pentru a afla cum a obţinut un poliţist de frontieră suma de 150.000 de lei.

Sesizarea ajunsă pe masa magistraţilor ieşeni a fost făcută de Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat recent că agentul de poliţie Iosif Pascal, din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, are aproape 40.000 de euro pe care nu îi poate justifica.

„Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Pascal I. Iosif în perioada exercitării funcţiei publice”, au precizat inspectorii de integritate.

Iosif Pascal este agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui din data de 01 aprilie 2006. „Agentul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, a mai precizat ANI.
 

Comentarii