Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Gabriel Oprea premier interimar

luni, 22 iunie 2015, 18:59
1 MIN
 Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Gabriel Oprea premier interimar

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 22 iunie, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta, anunta Administratia Prezidentiala.

In comunicatul Administratiei Prezidentiale nu este mentionata perioada in care Oprea va ocupa postul de premier interimar.

În urmă cu câteva ore, preşedintele Klaus Iohannis nu acceptase interimatul lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului, întrucât şeful statului dorea să primească acte medicale care să ateste incapacitatea temporară a premierului Victor Ponta de a-şi exercita funcţia, potrivit unor surse oficiale.

"Deocamdată, România are un premier legal", au declarat, luni, sursele citate.

Ulterior, Iohannis a primit actele medicale solicitate.

Reamintim ca Victor Ponta, operat la genunchi in Turcia, i-a scris presedintelui o scrisoare in care anunta ca nu isi poate exercita atributiile de premier si ii propunea presedintelui numele vicepremierului pentru postul de premier interimar. 

Gabriel Oprea este unicul vicepremier al Guvernului si este si ministrul al Internelor. El este presedintele UNPR, un partid-cheie pentru pastrarea coalitiei de guvernare. El s-a remarcat in ultimele zile prin declaratii belicoase la adresa PSD, amenintind cu iesirea de la guvernare daca partidul premierului Ponta va modifica "pe furis" Codul Penal.

Gabriel Oprea (fost PSD, ministru in guvernele Nastase, Boc, MR Ungureanu si Ponta) are o biografie tulbure. (Hotnews.ro)

Comentarii