Londra anunta masuri dure dupa BREXIT, ce-i vor afecta si pe romani. Firmele, obligate sa publice numarul angajatilor straini

miercuri, 05 octombrie 2016, 11:55
1 MIN
 Londra anunta masuri dure dupa BREXIT, ce-i vor afecta si pe romani. Firmele, obligate sa publice numarul angajatilor straini

Se anunta zile grele pentru europenii care lucreaza sau vor sa lucreze in Marea Britanie.Guvernul britanic va lua in discutie masuri mai dure pentru companiile care angajeaza straini, a declarat ministrul de interne de la Londra, Amber Rudd, in cadrul conferintei Partidului Conservator tinuta marti la Birmingham.  

Rudd a declarat ca guvernul trebuie sa aiba un control mai mare asupra numarului de persoane care se deplaseaza in Marea Britanie pentru a mentine increderea in sistem si pentru a se asigura ca angajatii locali nu sunt privati de locuri de munca. "Nu vom ezita sa punem interesul poporului britanic pe primul loc", a afirmat Rudd.

Potrivit Times, companiile vor fi obligate sa faca public numarul de angajati straini – un proiect calificat drept o tenativa de a „face de ras” firmele care prefera imigrantii britanicilor. De asemenea, Guvernul de la Londra intentioneaza sa faca mai dificil testul pe care firmele trebuie sa il treaca inainte de a angaja un strain.

Rudd a afirmat ca acest test „trebuie sa garanteze ca oamenii care vin aici acopera goluri pe piata fortei de munca si nu ca sa ia joburi pe care si britanicii le-ar putea face”.

La ora actuala, companiile trebuie sa publice anuntul de angajare in Marea Britanie pentru 28 de zile inainte sa poata angaja un cetatean al altui stat – acest „test” fiind considerat de actualul Guvern unul mult prea lax.

Textul integral, pe stirileprotv.ro

Comentarii