Lovitură dată de procurorii DIICOT în Bularga: traficant de orfane minore, trimis după gratii

miercuri, 18 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Lovitură dată de procurorii DIICOT în Bularga: traficant de orfane minore, trimis după gratii

Sergiu Rusciuc a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. El a fost acuzat de trafic de minori, victime fiind copile instituţionalizate.

Unul dintre proxeneţii din Iaşi care s-au folosit de orfanele instituţionalizate în sistemul de asistenţă socială a fost condamnat, ieri, de judecătorii ieşeni. Sergiu Rusciuc a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, el fiind obligat să achite şi despăgubiri celor trei victime ale sale, care vor trebui să primească fiecare câte 5.000 de lei. Rusciuc ar fi comis faptele alături de Sunita Roman. Cei doi au fost, în trecut, pe când erau minori, ca­zaţi în diverse orfelinate din Iaşi.
 
Potrivit procurorilor, Roman şi Rusciuc erau colegi de serviciu la o spălătorie de lângă Centrul de Plasament „Ioan Holban“ şi au închiriat o garsonieră în regim hotelier în cartierul Bularga, pe care plăteau 80 de lei pe zi. Două dintre minore s-au prostituat în acea garsonieră, ambele rămânând însărcinate cu clienţii. Tarifele erau de 100 de lei numărul şi 200 de lei ora de sex protejat. „Clienţii erau puţini deoarece zona Bularga este mai dificilă, şi nu le convenea. În general, erau zile când amândouă făceau 600 -700 lei pe zi. Erau zile când făceau mai puţin sau lucra doar una dintre ele“, se arată în rechizitoriul prin care Roman şi Rusciuc au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. În perioada februarie – martie 2017, minorele ar fi obţinut din prostituţie aproximativ 9.000-12.000 de lei. 

Comentarii