Lucrarile examenelor nationale ar putea fi corectate online, de acasa, de catre profesori

marți, 29 august 2017, 17:59
1 MIN
 Lucrarile examenelor nationale ar putea fi corectate online, de acasa, de catre profesori

Toate lucrarile examenelor nationale ar urma sa fie corectate online, acasa, de catre profesori, potrivit unui proiect propus de Ministerul Educatiei Nationale in cadrul Comisiei de Dialog Social, conform presedintelui Asociatiei Elevilor din Constanta. Totodata, probele orale ale examenului de Bacalaureat ar urma sa se desfasoare in luna februarie, potrivit proiectelor ordinelor de ministru prin care se aproba calendarul si metodologiile examenelor nationale din anul 2018.

"A fost doar una dintre propuneri, nu s-a decis inca nimic. Prin ordinul de ministru pe care l-am avut astazi pe masa se lasa aceasta portita, nu se spune nici da, nici nu, avand in vedere ca acolo scrie ca modul de corectare se stabileste prin procedura specifica inainte de examenul de Bacalaureat. Ministerul are posibilitatea sa stabileasca si corectare in formatul online. Daca propunerea lansata va fi acceptata, corectarea se va face pe o platforma dedicata, securizata de cei de la STS, lansandu-se ideea, cu care noi nu suntem de acord, ca profesorii sa intre de acasa pe platforma pentru a corecta. Noi consideram ca spatiul personal de acasa nu este un mediu prielnic pentru a corecta lcurari de la examenele nationale. Inca nu stim daca va fi sau nu asa, dar Ministerul doreste sa fie asa", a declarat presedintele Asociatiei Elevilor Constanta, Alexandru Manda.

Potrivita acestuia, Ministerul ar dori sa testeze metoda de corectare la simularile de Bac, iar metodata sa fie implementata la examenele din vara.

hotnews.ro

Comentarii