Maestrul Paul Nadler revine vineri la Iaşi într-un concert simfonic de excepţie

miercuri, 03 iunie 2015, 18:57
2 MIN
 Maestrul Paul Nadler revine vineri la Iaşi într-un concert simfonic de excepţie

Alături de dirijorul american, pe scena Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ va urca pianistul rus Alexei Nabioulin

Filarmonica „Moldova“ vă invită vineri, 5 iunie, la un spectacol simfonic deosebit, care îi va avea în prim plan pe dirijorul american Paul Nadler şi pianistul rus Alexei Nabioulin. Evenimentul va începe de la ora 19 şi va avea loc în sala de spectacole a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi.

În program sunt cuprinse Uvertura „Oberon“ de Carl Maria von Weber, „Variaţiunile Enigma“ de Edward Elgar şi Concert-Fantezie pentru pian şi orchestră în sol major, op. 56, de Piotr Ilici Ceaikovski. Paul Nadler este cunoscut şi apreciat deopotrivă ca dirijor de operă şi de simfonic. El şi-a făcut debutul la Metropolitan Opera din New York, cu „Rigoletto“ şi a continuat cu „Bărbierul din Sevilla“ şi „Bal mascat“, în acest din urmă spectacol avându-l ca protagonist pe Luciano Pavarotti.

În stagiunea 2002-2003, Paul Nadler s-a întors pe scena de la Metropolitan, cu „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano, avându-l în rolul principal pe Placido Domingo. Paul Nadler a apărut pe scena simfonicului ieşean în iunie 1998, la propunerea dirijorului Camil Marinescu. Plăcându-i foarte mult oraşul nostru şi publicul, acesta a revenit la Iaşi în repetate rânduri. „Din nou, este o plăcere şi o adevărată onoare să dirijez minunata Filarmonică din Iaşi. Frumuseţea sunetului, paleta coloristică şi modul de reacţie al orchestrei sunt superbe, de asemenea bucuria de a face muzică şi dăruirea sunt foarte rare în lumea muzicală de astăzi. Abia aştept să fac muzică cu o asemenea orchestră, colaborarea noastră a fost o bucurie completă“, mărturiseşte acesta. La rândul său, pianistul Alexei Nabioulin este un mare talent în lumea muzicii. De la vârsta de 5 ani începe să studieze pianul cu mama sa, urmând ca la doar 9 ani să susţină primul concert solistic.

A urmat cursurile Şcolii de muzică de pe lângă Conservatorul din Moscova şi este laureat cu numeroase premii internaţionale, între care Premiul II, Medalia de Argint şi alte premii speciale la prestigiosul Concurs P.I. Ceaikovski de la Moscova. Biletul pentru spectacolul de vineri costă în jur de 20 de lei, în funcţie de locul în sală, şi se poate procura de la casa de bilete a Filarmonicii „Moldova“. De asemenea, sunt valabile abonamentele cu nr 32.

 

Comentarii