Mamă salvată de la moarte de fiul care a ştiut să-i facă masaj cardiac

luni, 31 iulie 2017, 01:57
1 MIN
 Mamă salvată de la moarte de fiul care a ştiut să-i facă masaj cardiac

Femeia de 59 de ani a căzut pur şi simplu din picioare în timp ce vorbea la telefon.

Zilele trecute, un bărbat şi-a salvat mama în vârstă de 59 de ani în momentul în care a văzut că aceasta s-a prăbuşit la pământ în timp ce vorbea la telefon.

Femeia nu era cunoscută cu probleme cardiace, iar bărbatul, văzând-o la pământ, a sunat la 112, dar în acelaşi timp a început masajul cardiac şi ventilaţia artificială. Au trecut şapte minute până a venit ambulanţa, timp în care acesta a continuat manevrele de resuscitare. Echipajul medical care a intervenit a găsit-o pe femeie în fibrilaţie ventriculară, fiindu-i aplicat un şoc electric cu defibrilatorul, iar apoi a fost continuată resuscitarea.

Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon“, la Unitatea de Primire Urgenţe, i-a fost făcut o investigaţie cu computerul tomograf la nivelul capului, care a avut rezultate normale. Ulterior, aceasta a fost internată la Cardiologie pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

În cursul nopţii trecute, femeia a fost detubată, şi medicii au constatat că, deşi aceasta era uşor agitată, era stabilă din punct de vedere hemodinamic.

Comentarii