Marea Britanie intenționează să acorde Scoției puteri sporite dacă respinge independența

duminică, 07 septembrie 2014, 12:00
1 MIN
 Marea Britanie intenționează să acorde Scoției puteri sporite dacă respinge independența

Guvernul britanic va prezenta în zilele următoare un plan prin care vizează să acorde Scoției o mai mare autonomie în ce privește taxele, cheltuielile și alocațiile sociale, în cazul în care locuitorii ei vor respinge independența la referendumul de la 18 septembrie, a declarat duminică ministrul britanic al finanțelor, George Osborne, transmite Reuters.

‘Veți vedea în următoarele câteva zile un plan de acțiune pentru a acorda Scoției mai multe prerogative, în ce privește taxele, cheltuielile, statul social, plan care va fi pus în practică în momentul în care la referendum rezultatul este ‘nu”, a spus ministrul britanic la televiziunea BBC.

El a menționat că planul în acest sens este elaborat împreună de principalele trei partide politice din Parlamentul Marii Britanii.

Ministrul britanic de finanțe a făcut aceste declarații după ce susținătorii independenței Scoției au ieșit pentru prima dată în frunte, într-un sondaj publicat duminică de Sunday Times, cu 11 zile înainte de referendum. Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota ‘da’ la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanților este cotată cu 49%. (Agerpres)

Comentarii