Marele proiect de 200 milioane de lei al CJ Iaşi se încheie peste 10 luni

miercuri, 23 decembrie 2015, 19:44
2 MIN
 Marele proiect de 200 milioane de lei al CJ Iaşi se încheie peste 10 luni

Cel mai mare proiect demarat de Consiliul Judeţean se va încheia în toamna anului viitor. Cele mai importante componente ale proiectului Sistemului de Management al Deşeurilor nu vor putea fi terminate până la sfârşitul anului, lucrările urmând să continue şi anul viitor.

„Lucrările la staţiile de sortare a deşeurilor de la Ruginoasa şi Bălţaţi au început târziu, licitaţiile fiind blocate mult timp de contestaţii. Am obţinut totuşi prelungirea duratei de implementare a proiectului, ultimul termen fiind 30 octombrie anul viitor. Este un proiect frumos şi se lucrează bine. Noi ne-am apucat oricum, în paralel, de întocmirea şi aprobarea regulamentului de exploatare a sistemului şi vom da drumul în scurt timp la licitaţia pentru selectarea operatorilor de salubritate. Fiind un judeţ mare, vom avea cel mai probabil mai mulţi operatori“, a declarat preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu.

Proiectul SMID presupune construirea mai multor staţii de transfer a deşeurilor în judeţ, închiderea vechilor gropi de gunoi, extinderea celei de la Ţuţora, achi­ziţionarea de utilaje şi echipamente de transport a deşeurilor, ca şi a recipienţilor necesari.

Valoarea celor 18 sub-proiecte componente ale SMID se ridică la 194,3 milioane lei. Anul viitor ar urma să se finalizeze extinderea şi moderni­zarea centrului de management al deşeurilor de la Ţuţora, în valoare de 76,6 milioane lei, în cursul lunii martie. Construirea staţiilor de la Bălţaţi şi Ruginoasa, contract în valoare de 19 milioane lei, abia a început, prelungirea obţinută fiind până în octombrie anul viitor. Tot pe 2016 a rămas şi închiderea gropilor de gunoi de la Târgu Frumos, Paşcani şi Hârlău, în valoare de 13,4 milioane lei, ca şi livrarea ultimelor loturi de pubele şi containere.

Comentarii