Mărturii cutremurătoare: Criminalul din Tătăraşi dormea cu toporul sub cap

vineri, 01 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Mărturii cutremurătoare: Criminalul din Tătăraşi dormea cu toporul sub cap

Şapte ani de coşmar a trăit ie­şeaca Gabriela Puricoi alături de cel care a ucis-o în chinuri în urmă cu două nopţi pe o stradă din cartierul Tătăraşi. Rudele victimei spun că ucigaşul a avut dintotdeauna un comportament violent, fiind un consumator înrăit de băuturi alcoolice. Victima ar mai fi încercat să-şi părăsească iubitul şi în luna ianuarie a acestui an, fiind convinsă să rămână cu Petru Toderică de un gest extrem comis de acesta: bărbatul s-a îmbătat foar­te tare şi a încercat să se spân­zure cu un şiret, fiind salvat de medici. Rudele Gabrielei Puricoi spun că agresorul avea un comportament violent în special când era cu iubita sa. „De faţă cu noi se comporta frumos, însă fata ne povestea că pe ea o bătea, mai ales atunci când bea câte un pa­har. A mai ameninţat-o şi în trecut cu cuţitul, iar fata a ajuns la capătul răbdărilor şi s-a mutat într-un apartament cu chirie. Du­pă ce a plecat, a început cu ame­ninţările. Fata era speriată, el avea momente în care dormea şi cu toporul sub cap“, a spus tată victimei. Procurorii care instrumentează cazul spun că cei doi s-ar fi despărţit pe 15 octombrie.

Baricadată în casă de frica agresorului

Rudele mai spun că Gabriela Puricoi nu a reclamat niciodată la poliţie comportamentul concubinului său, sperând că acesta se va potoli şi o va lăsa să îşi trăiască viaţa. Sora victimei a oferit o măr­turie cutremurătoare, spunând că, recent, Petru Toderică i-ar fi jurat tinerei cu mâna pe icoană că îi va tăia gâtul. Femeia mai povesteşte că Toderică nu i-ar fi avut la inimă pe cei doi copii pe care Puricoi îi avea dintr-o altă relaţie. „A luat bijuteriile copiilor şi le-a dus la amanet, iar cu banii şi-a cum­părat băutură şi ţigări“, spune sora victimei. Aceasta a mai mărturisit că Gabriela Puricoi ar fi stat în jur de o săptămână baricadată în casă pentru a nu fi surprinsă de fostul concubin pe stradă şi agresată. „Ieri (alaltăieri – n.r.), sora lui a sunat-o şi i-a zis că Petrică e în spital. Sora mea în acel moment s-a bucurat, dorind să iasă din casă, şi a întrebat-o pe mamă ce facturi are de plătit, după care a plecat“, a mai spus sora. Gabriela Puricoi avea două fetiţe, de 10 şi de 13 ani, care au rămas acum în grija bunicilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au reţinut, miercuri noaptea, pe Petru Tode­rică acuzându-l pe acesta de omor calificat. În timpul audierilor, băr­batul şi-a recunoscut fapta. Car­mina Pascal, procuror-şef al instituţiei, preciza, ieri la prânz, că arma crimei nu era găsită. Gabriela Puricoi a fost ucisă miercuri, în jurul orei 19, pe strada Ciurchi din Tătăraşi. Anchetatorii spun că tânăra a fost observată dintr-o câr­ciumă de Petru Toderică. Acesta a lăsat paharul de alcool şi a mers înspre fosta sa concubină, cu care a avut o discuţie în contradictoriu, cei doi îmbrâncindu-se. La un moment dat, Toderică a tras-o pe victimă într-un loc cu vegetaţie mai înaltă, a scos un cuţit pe care i l-a înfipt în gât, trăgând apoi cu putere. Victima a fost aproape decapitată. Un vecin a sunat la 112, însă medicii nu au mai putut să o salveze pe Gabriela Puricoi.

 

IMAGINI de la tragedie găsești AICI

Comentarii