Media de vârstă a listei candidaţilor PNL: 35 de ani

sâmbătă, 21 mai 2016, 01:55
3 MIN
 Media de vârstă a listei candidaţilor PNL: 35 de ani

Marius Bodea a prezentat, ieri, candidaţii pentru Consiliul Local, evenimentul fiind marcat de un incident: unul din cei prezentaţi a leşinat.„Pe lista PSD, 25% sunt traseişti politici. La noi, niciunul“, a spus candidatul la Primărie, care şi-a prezentat şi priorităţile pentru Iaşi. 

Echipa de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Local a intrat cu stângul pe scena politică. Unul dintre candidaţi, Alexandru Coţofan, a leşinat în timp ce colegul său de listă electorală, avocatul Eduard Boz, îşi susţinea discursul. Coţofan s-a albit la faţă, s-a clătinat uşor, a încercat să-şi recapete echilibrul, după care s-a prăbuşit. Asistenţa s-a năpustit spre el, mai mulţi membri ai PNL încercând să-i acorde primul ajutor. În primele două minute, reacţia a fost destul de confuză, numărul mare de binevoitori dornici să-l ajute pe Coţofan încurcându-se reciproc.

A fost solicitată o ambulanţă dar, după discuţia telefonică, operatorul de la dispecer a înţeles că este vorba de o simplă scădere bruscă a tensiunii, nefiind necesară o intervenţie specializată. Potrivit aprecierii făcute de Coţofan după ce şi-a revenit, criza a fost provocată de căldura din sala aglomerată de la sediul PNL din Podu Roş. Deşi nu se simţea bine, Coţofan a rămas în picioare alături de colegii săi, în loc să se aşeze pe un scaun sau să părăsească încăperea. „Cam cu un minut-două înainte să-şi termine Bodea discursul, am simţit că nu mi-e bine, dar am crezut că rezist până se încheie evenimentul. N-am vrut să stric lansarea“, a spus Coţofan.

 

Candidatul PNL la Primărie, Marius Bodea, a prezentat lista candidaţilor la CL, apreciind-o la superlativ. „O să vedeţi o diferenţă uriaşă faţă de oferta PSD, constând în verticalitate, corectitudine şi cinste. Pe lista PSD, 25% sunt traseişti politici. La noi, niciunul. Lista PNL cuprinde tineri, antreprenori, oameni care, cu două excepţii, nu au mai avut până acum implicare politică. Media de vârstă a listei PNL este de 35 de ani, faţă de 44 de ani, cât este la PSD. Acest lucru vorbeşte de la sine despre prospeţimea echipei şi despre dorinţa tinerilor de a se implica în comunitate“, a declarat Bodea. Acesta a prezentat principalele direcţii din programul de guvernare locală ce ar urma să fie aplicat dacă liberalii vor câştiga alegerile.

Pe lista de priorităţi ale PNL se află construirea unei zone cargo şi a unui nou drum de acces către Aeroport, a unui parc industrial pe terenul Fortus, a minim trei incubatoare de afaceri şi instituirea unei scheme de minimis pentru afacerile nou înfiinţate. În primele şase luni de mandat, cheltuielile Primăriei şi instituţiilor subordonate ar urma să devină transparente în totalitate, ceea ce Bodea a apreciat că ar duce la o scădere cu aproximativ 20% a acestora. Cumpărarea a minim 12 tramvaie şi 50 de autobuze electrice noi şi extinderea transportului public în Zona Metropolitană reprezintă principalele idei în privinţa transportului în comun.

Pe lista de priorităţi a PNL se înscrie şi reabilitarea termică a 200 de blocuri, reabilitarea a 20 km de străzi secundare anual, dotarea clădirilor publice cu panouri solare, construirea unei săli polivalente şi a unui bazin olimpic, ca şi înfiinţarea de noi parcuri şi locuri de joacă. „Nu promit mai mult decât ştiu că se poate face, cu fondurile locale şi cele europene. Iaşul este atât de anchilozat şi atât de rămas în urmă în nenumărate domenii, că ar fi necesar bugetul pe 10 ani pentru a investi în fiecare loc unde este neapărată nevoie“, a spus Bodea. 

Comentarii