Medicii americani care vor opera malformaţii vin în noiembrie. Lista e deschisă

sâmbătă, 15 august 2015, 01:57
2 MIN
 Medicii americani care vor opera malformaţii vin în noiembrie. Lista e deschisă

Cea de-a doua rundă de intervenţii chirurgicale realizate de medici ieşeni împreună cu specialişti de la Universita­tea din Virginia va avea loc spre sfârşitul anului.

Potrivit conducerii Institutului Regional de Oncologie, echipa americană nu va ajunge la Iaşi în septembrie, cum se anunţase iniţial, ci cel mai probabil în noiembrie. Până în prezent, chi­rurgii ieşeni au consultat în jur de 30 de persoane care vor putea fi ajutate în cea de-a doua sesiune de intervenţii. Potrivit medicilor, lista este încă deschisă pentru pacienţii diagnosticaţi cu malformaţii cranio-faciale. Reprezentanţii spitalului au mai precizat că, pe lângă procedurile realizate pentru bolnavii cu malformaţii cranio-faciale, echipa mixtă româno-americană va realiza şi patru reconstrucţii mamare la paciente care au suferit mastectomii.

Conform conducerii IRO, programul va continua şi în următorii trei ani în care vor avea loc câte două vizite pe an la Iaşi sau în Virginia, pe baza unei colaborări între Univer­sitatea de Medicină şi Far­ma­cie „Grigore T. Popa“ Iaşi şi Universitatea din Virgi­nia. În acest interval, IRO va asigura infrastructura necesară pentru a efectua la Iaşi intervenţii cranio-faciale pentru malformaţii complexe, cum ar fi Sin­dromul Apert, Sin­dro­mul Pierre Robin sau Sindromul Golden­har. Proiectul, în va­loare de 156.000 de dolari, este sus­ţinut în totalitate de Rotary International, împreună cu cluburile Rotary din Iaşi şi din zona Moldovei.

Comentarii