Medicii se feresc de şefia unei secţii a Spitalului de Boli Infecţioase

marți, 04 august 2015, 01:58
2 MIN
 Medicii se feresc de şefia unei secţii a Spitalului de Boli Infecţioase

Secţia IV de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi încă nu are şef, întrucât persoana nominalizată de Universi­tatea de Medicină şi Farmacie (UMF), conf. dr. Carmen Man­ciuc, este interesată de o poziţie în comisia de boli infecţioase de la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Po­trivit reprezentanţilor unităţii me­dicale, medicul poate refuza postul în termen de 40 de zile. Totuşi, de pe poziţia de director al spitalului pe perioada de concediu a conf. dr. Daniela Leca – managerul interimar – conf. dr. Carmen Manciuc i-a propus dr. Mihnea Hurmuza­che să preia şefia secţiei IV, însă acesta a refuzat. În prezent, secţia I a spitalului este coordonată de dr. Andrei Vâţă, secţia II este coordonată de conf. dr. Egidia Miftode, iar secţia III de conf. dr. Cătălina Luca.

Nominalizările UMF, aprobate de Consiliul de Administraţie (CA) al spitalului, au fost făcute după ce ultimul a contestat prima mutare a managerului interimar numit acum trei săptămâni, respectiv cea de numire în funcţia de şef al secţiei I pe prof. dr. Carmen Do­robăţ. Cu toate că în Legea Sănătăţii se subliniază că secţiile unui spital pot fi conduse de cadre didactice ale universităţii la care este afiliat acesta, Carmen Dorobăţ a fost numită şef de secţie în baza unui document care atestă că este profesor asociat la Universitatea „Apollonia“.
 

Comentarii