Mihai Chirica, primele declarații: Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul

miercuri, 22 februarie 2017, 16:44
2 MIN
 Mihai Chirica, primele declarații: Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul

Primarul Iașului Mihai Chirica a făcut primele declarații după demiterea sa din funcția de președinte al organizației PSD Iași, precum și din cea de vicepreședinte național al partidului.

„Suntem o premieră mondială, când un președinte de organizație, care în cele din urmă a spus adevărul, este pedepsit pentru acest lucru. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iași, am o comunitate de reprezentat în continuare. O voi face cu cinste. Mergem mai departe. Decizia a fost să rămân membru al PSD fără funcții de conducere politice. Votul a fost unanim în ceea ce mă privește”, a spus Chirica, asaltat de reporteri la ieșirea din ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Reporter: Care va fi drumul dvs. în PSD?

Mihai Chirica: Drumul pe care mi l-am ales, nu m-a împins nimeni să intru în PSD, prin urmare este drumul pe care mi l-am ales singur și voi merge cu el mai departe.

R: Sunteți dezamăgit de decizia colegilor?

M.C.: Eu sunt dezamăgit că s-au spus foarte multe lucruri neadevărate față de ieșirile mele publice care au fost repetate.(…) A fost un act de dezinformare a președintelui partidului în ceea ce privește atacul meu asupra PSD sau a guvernului Grindeanu, atac care nu s-a întâmplat niciodată.

R: Cine a dezinformat?

M.C.: Sunt convins că au contribuit mai mulți acolo și asta este situația acum. În ceea ce mă privește, proiectele Iașului sunt deosebit de importante pentru comunitate. Și proiectele politice sunt cele legate și afiliate la PSD. Sigur, finanțarea va trebui să vină și s-a discutat acest lucru, prin sursele guvernului și ale fondurilor europene, asta depinde foarte mult de calitatea proiectelor.

R: Credeți că veți fi penalizat și la acest capitol?

M.C.: Nu cred, suntem totuși într-o țară rațională, comunitățile nu pot fi penalizate pentru aspecte de disidență politică.

R: Vă mai simțiți membru dintr-o echipă?

M.C.: Da, mă simt în continuare membru PSD și voi continua să am această calitate.

R: Care va fi relația dvs. cu dl președinte Dragnea?

M.C.: Cred că va trebui să lărgim cadrul comunicării între mine și președintele Dragnea. Să exprimăm adevărurile care sunt rostite, nu cele care îi sunt aduse la urechile dumnealui și, prin urmare, cred că și concluziile vor fi cele cât mai apropiate de realitate.

R: V-ați așteptat la această finalitate?

M.C.: Sincer, da, pentru că lucrurile s-au discutat înainte. 

Comentarii