Ministrul Justiției: Dosarul de extrădare al lui Sebastian Ghiță a fost trimis

joi, 27 aprilie 2017, 08:14
1 MIN
 Ministrul Justiției: Dosarul de extrădare al lui Sebastian Ghiță a fost trimis

Ministrul Justiției a declarat, joi dimineață, că România și-a îndeplinit toate obligațiile în ceea ce privește procedurile de extrădare ale lui Sebastian Ghiță din Serbia, iar acum rămâne ca autoritățile sârbe să evalueze dosarul de extrădare.

Tudorel Toader a explicat că dosarul are 475 de pagini și a fost tradus la timp cu „un efort susținut” și înregistrat miercuri la Ministerului Justiției din Serbia.

De asemenea, referitor la faptul că Ministerul a trimis o solicitare de prelungire a termenului până la care se puteau trimite documentele pentru extrădare, Tudorel Toader a explicat că a fost o măsură de precauție.

„Este o procedură uzuală. Este un articol 16 din tratat care prevede posibilitatea prelungirii de 18 la 40 de zile în ideea de a preveni posibilitatea ieșirii din termen și eliberarea celor aflați în situația respectivă. A fost o măsură de precauție pe care am trimis-o cu mult în urmă. Am trimis întreaga documentație la Ministerul Justiției din Serbia. Are 475 de pagini. A fost tradusă în timp cu un efort foarte susținut și a fost înregistrată la Ministerul Justiției din Serbia. De ieri de la 13.30, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligațiile”, a spus ministrul.

digi24.ro

Comentarii