Nichita poate scăpa de controlul judiciar. Dar mai are de asteptat cateva zile.

vineri, 02 septembrie 2016, 01:52
1 MIN
 Nichita poate scăpa de controlul judiciar. Dar mai are de asteptat cateva zile.

Judecătorii Tribunalului Iaşi vor decide zilele următoare dacă fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, va scăpa sau nu de controlul judiciar. După ce această măsură i-a fost ridicată în dosarul „Amanta“, Nichita speră într-o soluţie similară şi în dosarul „UTI“, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Decizia urmează a fi luată pe 5 septembrie. Fostul edil al Iaşului este cercetat sub control judiciar în cel de-al doilea dosar în care a fost trimis în judecată de DNA, cel privind presupusa mită primită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. El este acuzat de luare de mită după ce ar fi solicitat şpagă de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru a facilita derulare unui dosar privind managementul traficului rutier din Iaşi. Nichita este judecat şi de Tribunalul Iaşi pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu folosirea Poliţiei Locale pentru a-şi spiona fosta amantă, Adina Samson. Alături de el au mai fost trimişi în judecată şi doi foşti şefi din cadrul Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avârvarei. 

Dosarul a ieşit din camera preliminară recent, urmând ca atât inculpaţii, cât şi martorii din acest dosar să fie audiaţi de către judecător. (I. BENEA)

Comentarii