De Business

Punem punctul pe știi

Noul administrator al Fortus a venit în vizită cu taxiul

marți, 22 septembrie 2015, 01:50
2 MIN
 Noul administrator al Fortus a venit în vizită cu taxiul

Noul administrator special al combinatului Fortus, Remus Vulpescu, s-a întâlnit, ieri, pentru prima oară de la numire, atât cu salariaţi activi, cât şi cu foşti angajaţi ai firmei. Fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în prezent director la SC Vulcan, companie a omului de afaceri Ovidiu Tender, a sosit la combinat cu un taxi în jurul orei 10 şi timp de trei ore s-a plimbat prin combinat pentru a cunoaşte compania.

După amiază, sala mare din pavilion a fost umplută la refuz cu angajaţi care, alături de fostul administrator special, directorul Gheorghe Chişcă, şi reprezentanţi ai administratorilor judiciari, Eurobusiness LRJ SPRL şi ISD Insolvency, au discutat despre situaţia juridică a combinatului şi problemele principale cu care se confruntă. „La un moment dat, domnul Vulpescu a ironizat un coleg care prezenta nişte situaţii şi i-am transmis că este administratorul special cu numărul zece. Noi am mai văzut mulţi ca el. L-am întrebat ce indemnizaţie are, din ce venituri i se va reţine vreun procent în cazul în care va fi sancţionat. A răspuns că el are contract direct cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, adică el este un reprezentant al statului, care până acum nu a demonstrat că poate rezolva situaţia de la Fortus, o situaţie lăsată intenţionat în bătaia vântului”, a spus Florin Rugină, reprezentant al salariaţilor disponibilizaţi.

Alt subiect de discuţie aprins a fost cel al lipsei unei liste actualizate cu toate drepturile băneşti restante pe care le au de primit atât salariaţii activi, cât şi cei disponibilizaţi. Mâine, la Târgu Mureş este programat termen pentru schimbarea consorţiului de administratori judiciari, AAAS demarând deja şi un proces de selecţie pentru alegerea noului administrator sau consorţiu de administratori.

 

Comentarii