O arestare în urma percheziţiilor de amploare împotriva tăietorilor de lemne

joi, 21 ianuarie 2016, 17:35
2 MIN
 O arestare în urma percheziţiilor de amploare împotriva tăietorilor de lemne

Tribunalul Iaşi a decis ieri arestarea unei persoane cercetate de tăiere ilegală de arbori. Constantin Vezeteu a fost arestat pentru 30 de zile, decizia în cazul său fiind definitivă. Vezeteu fusese propus spre arestare încă de la finele săptămânii trecute, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, însă instanţa de fond a respins solicitarea şi a dispus măsura controlului judiciar.

Ieri, Tribunalul a admis contestaţia procurorilor. Alături de Vezeteu, procurorii au mai cerut şi arestarea lui Vasilică Neculai Glodeanu, Ioan Onofrei, Costică Cioabă şi Ion Opăriuc. Cei patru vor fi însă cercetaţi sub control judiciar.

Bărbaţii, originari din Mădârjac şi Ţibana, sunt acuzaţi că au tăiat ilegal arbori dintr-o pădure privată. Descinderile din acest caz au avut loc la finele săptămânii trecute, atunci când inclusiv un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona.

În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat 125 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 43.000 de lei, dar şi diverse echipamente şi sume de bani. Anterior, în acelaşi caz, fuseseră ridicate 83 de metri cubi de lemn.

„De asemenea, urmează a fi efectuat şi un inventar al suprafeţei de pădure în vederea efectuării unui calcul volumometric al pagubelor produse pădurii după diametru de la cioată, putându-se estima o valoare foarte mare a prejudiciului total, având în vedere imaginile de ansamblu surprinse de la înălţime“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Comentarii