De Business

Punem punctul pe știi

O cunoscută firmă locală de taxi intră în faliment

marți, 04 august 2015, 01:50
2 MIN
 O cunoscută firmă locală de taxi intră în faliment

Firma ieşeană SC Total Auto Grup ZR SRL, unde Radu Norocea (Zăvoi), fiul vitreg al medicului stomatolog Victor Norocea, deţine jumătate din acţiuni, va intra în faliment.

 Propunerea a fost transmisă printr-un raport de administratorul judiciar al firmei, Anova Insolvency IPURL, ca urmare a nedepunerii unui plan de reorganizare de administratorul special în termenul legal de la data depunerii tabelului definitiv de creanţe. Potrivit raportului administratorului judiciar, judecătorul sindic a dispus pe data de 29 aprilie întocmirea şi publicarea tabelului definitiv al creanţelor, nerespectarea acestor prevederi ducând automat la anularea dreptului de reorganizare a societăţii şi trecerea la faliment.

„Tabelul definitiv al creanţelor a fost afişat la grefa Tribunalului la data de 05.05.2015, iar notificarea a fost făcută societăţii debitoare cu adresa nr. 1200/04.05.2015. Pe cale de consecinţă, administratorul judiciar propune intrarea în faliment prin procedură simplificată a SC Total Auto Grup ZR SRL. Se va anexa prezentului raport, dovada comunicării către debitoare, a termenului privind afişarea tabelului definitiv al creanţelor”, potrivit raportului administratorului judiciar. Conform datelor contabile transmise Fiscului, firma cu domeniu de activitate în transporturi cu taxiuri a avut în 2014 o cifră de afaceri de 582.000 lei şi pierderi de 1,17 milioane lei, cu 0 angajaţi, în timp ce datoriile au atins cea mai mare valoare din istoria societăţii, respectiv peste 3,5 milioane lei. Totuşi, din tabelul definitiv al creanţelor publicat în mai 2015, rezultă că firma mai are de restituit creditorilor doar 2,18 milioane lei, din care 2,13 milioane lei către bugetul de stat. Potrivit situaţiei financiare depuse la Fisc, firma unde Radu Norocea este acţionar are active imobiliare de doar 475.800 lei, active circulante de 225.000 lei şi creanţe de recuperat de 24.000 lei, adică circa 35% din valoarea totală a datoriilor.

 

Comentarii