După o beţie prelungită, părinţii au sesizat că le-a dispărut fiica

O fetiţă a murit lângă casă, iar părinţii ei, beţi, au observat abia după două zile

miercuri, 08 mai 2013, 01:50
6 MIN
 O fetiţă a murit lângă casă, iar părinţii ei, beţi, au observat abia după două zile

Grozăvia s-a petrecut duminică la Hârlău. Fata căzuse într-o fântână, iar un alt copil cu care se juca a fugit speriat. Nimeni nu a auzit strigătele de ajutor. Abia luni seara părinţii i-au anunţat dispariţia.

O fetiţă de numai şase ani şi-a pierdut viaţa din cauza indiferenţei crase a părinţilor. În timp ce ei se distrau şi beau, copilul lor a căzut duminică la prânz într-o fântână şi s-a înecat. Abia după două zile au sesizat dispariţia copilului, şi au mers la poliţie. Fetiţa căzută în fântână a strigat degeaba după ajutor: localnicii care au case în zonă erau plecaţi în vizite la rude, iar celălat copil cu care se juca a fugit speriat şi nu a spus nimănui de întâmplare. El le-a povestit mai târziu rudelor fetei că a auzit cum fetiţa striga disperată din fântână după ajutor, dar de frică, nu a spus nimănui. Părinţii iresponsabili au mai rămas cu doi copii, o fată şi un băiat.

Doi părinţi care nu s-au mai trezit din beţie zile întregi şi-au văzut fiica în vârstă de şase ani înecată într-o fântână. Uluitor este că ei şi-au dat seama de dispariţie abia după două zile. În timp ce părinţii se se tratau cu alcool, fiica lor se zbătea într-o fântână, căzând în timp ce se juca cu un alt copil. Lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţi, cei doi au mers la câteva străzi distanţă de casele lor şi s-au jucat cu lanţul cu care era scoasă apa din fântână. La un moment dat, fata a ajuns în fântâna adâncă de câţiva metri. Tragedia s-a întâmplat duminică la amiază. Părinţii Marinelei Drăguşanu, în vârstă de şase ani, au mers la cimitirul de pe strada Viilor din Hârlău, situat aproape de domiciliu, şi au primit de pomană de la rudele celor îngropaţi aici. După ce s-au îmbătat bine, tatăl şi mama fetei au plecat la locuinţa surorii femeii, unde au continuat să bea şi să petreacă. În acest timp, fiica lor, Marinela, împreună cu un alt copil, Ştefan Gheorghe, în vârstă de 9 ani, au plecat prin oraşul Hârlău să se joace. După câteva ore de plimbare pe străzile din oraş, aceştia au mers pe o stradă unde au dat peste o fântână, care nu era folosită de locuitori. Aici, ei au început să se joace. „Băiatul a povestit că el învârtea coarba şi ea se ţinea de lanţ. La un moment dat, ea nu s-a mai putut ţine de lanţ şi a căzut în apă“, a spus unchiul fetei.

„A auzit cum fata striga şi de frică a fugit acasă“

Odată căzută în fântână, finalul este dramatic, iar soarta a făcut ca ea sa să nu aibă nicio şansă de scăpare: copilul cu care se juca a fugit speriat chiar dacă ea striga disperată după ajutor, iar vecinii care locuiesc în jur erau plecaţi în vizită la rude. Culmea, toţi cei care locuiesc în zonă nu scoteau apă din fântână deoarece erau racordaţi la reţeaua de apă. Unchiul copilei a povestit că băiatul de 9 ani a fugit acasă şi nu a spus nimăniu tragedia. „Poate mai avea o şansă dacă striga sau mergea acasă şi spunea ce s-a întâmplat. Dar el a spus că a auzit cum fata striga şi de frică a fugit acasă. Abia după o zi a spus surorii sale că este o fată în fântână, iar aceasta a spus mai departe. Apoi i-am spus să ne arate fântâna unde a căzut copila, dar el ne-a dus la altele, nu voia să ne arate cu adevărat unde era“, a spus unchiul fetei, în timp ce aştepta maşina de la firma de pompe funebre pentru a ridica corpul micuţei pentru a fi transportată la Institutul de Medicină Legală (IML). Localnicii care locuiesc lângă fântână au spus că au aflat de moartea fetei ieri-dimineaţă. „Am auzit ceva de la vecini. Noi am fost plecaţi de acasă. Nu folosim fântâna deoarece avem trasă apă în casă. Fântâna nu este adâncă, are cam doi metri. Este păcat“, au spus doi soţi care veneau de la cumpărături. O altă vecină era foc şi pară pe părinţii fetei. „Noi nu folosim fântâna, dar o îngrijim. Apă de acolo ia numai o familie, care locuieşte la câteva sute de metri depărtare. Azi dimineaţă (ieri – n.r.) au bătut pompierii la poartă şi m-au întrebat dacă am văzut o fetiţă. Le-am spus că nu. Au băgat un cârlig în fântână şi au agăţat-o. Păcat de copil. Toţi cei care locuiesc lângă cimitir au mulţi copii şi nu au grija lor. Ar trebui să fie amendaţi sau pedepsiţi că nu au avut grijă de fată“, a spus femeia. Părinţii fetei au spus că au căutat-o dar în zadar. „Am fost la cineva acasă iar ea a mers să se joace. Am căutat-o duminică şi ieri (luni – n.r.) dar nu am găsit-o. Apoi am mers la poliţie“, a spus tatăl.

Au sesizat dispariţia luni seara

Tatăl şi mama fetei nu au sesizat dispariţia copilului decât luni seara, dar nu şi-au făcut prea multe griji. Abia luni la ora 20.30 au mers la poliţie. Poliţiştii au început imediat căutările şi i-au găsit trupul în fântână apoi au chemat pompierii să o scoată din apă. Surse din poliţie au precizat că tatăl şi mama copilului au băut alcool trei zile la rând. În ziua când copilul s-a înecat, părinţii au primit pomană la cimitir, apoi au mers să continue cu băutura şi distracţia acasă la sora mamei fetiţei. A doua zi au luat-o de la capăt cu băutura. Abia spre seară au sesizat dispariţia. „Ultima persoană care a văzut-o în viaţa a fost un băiat de 9 ani care a spus că a văzut-o jucându-se la fântână“, au precizat surse din cadrul Poliţiei. Poliţiştii au spus că au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. „Poliţiştii au intervenit cu operativitate în cazul dispariţiei minorei în vârstă de şase ani. Corpul a fost transportat la spital pentru necropsie“, a declarat şi Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii