De Business

Punem punctul pe știi

O instituţie financiară dedicată fermierilor şi-a deschis porţile la Iaşi

Agricover Credit IFN este situată în Păcurari, în apropierea şcolii Petru Poni.

miercuri, 22 octombrie 2014, 01:50
2 MIN
 O instituţie financiară dedicată fermierilor şi-a deschis porţile la Iaşi

Agricover Credit IFN, instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanţarea agriculturii, a deschis ieri la Iaşi prima sa filială din Moldova. Aceasta este situată la partenerul blocului 587, situat pe strada Păcurari, la nr.142, aproape de şcoala Petru Poni. La inaugurare au luat parte, pe lângă oficiali din cadrul companiei, şi autorităţile locale, în frunte cu şeful Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

 

De asemenea, de la eveniment nu au lipsit fermierii, clienţi ai societăţii, prezenţi într-un număr mare. “Am ales Moldova deoarece este una din cele mai importante zone agricole ale României, o regiune unde fermierii fac deja agricultură cu dedicare şi profesionalism. Filiala de la Iaşi va fi un hub operaţional pentru toată regiunea, unde dosarele de creditare vor fi procesate rapid, iar fermierii vor găsi toate soluţiile pentru afacerile lor, deoarece aici vor fi prezente şi celelalte divizii ale Grupului. Deschiderea filialei din Iaşi confirmă angajamentul ferm al Agricover Credit în finanţarea clienţilor performanţi, care generează o agricultură modernă şi profitabilă”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al companiei. Rekkers, bancher de origine olandeză, a deţinut anterior, timp de zece ani, conducerea Băncii Transilvania.
 
În prezent, portofoliul de clienţi al Agricover Credit depăşeşte 200 de fermieri numai în această zonă, iar în acest an au fost acordate credite în valoare de peste 100 de milioane de lei, a transmis Rekkers. Compania este în plină dezvoltare şi continuă să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi dezvoltarea de soluţii de finanţare inovatoare. „Mizăm pe cunoaşterea foarte bună a agricultorilor şi pe relaţia foarte apropiată cu ei, ceea ce ne permite să le oferim soluţii viabile, adaptate problemelor lor”, a mai subliniat acesta. Agricover Credit IFN a înregistrat în primul semestru din 2014 un profit operaţional de peste 11 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de perioada similară de anul trecut, au punctat oficialii instituţiei. Valoarea creditelor acordate în primul semestru al anului 2014 a fost de 315,5 milioane de lei, cu un sfert mai mult comparativ cu intervalul corespunzător din 2013. Totodată, conducerea companiei prognozează o creştere de 20% a plasamentelor în acest an comparativ cu anul precedent. b

 

Comentarii