De Business

Punem punctul pe știi

Oportunităţile de extindere în UK, dezbătute într-o conferinţă la Iaşi

joi, 05 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Oportunităţile de extindere în UK, dezbătute într-o conferinţă la Iaşi

Firmele din IT din Iaşi sunt invitate să se extindă pe piaţa din Marea Britanie. UK Trade and Investment a susţinut ieri, în cadrul unei manifestări derulate la Camera de Comerţ şi Industrie, un workshop pe tema oportunităţilor de extindere a firmelor din IT şi nu numai pe piaţa britanică.

Zeci de antreprenori s-au reunit ieri în Copou preţ de ore bune la Conferinţa Finanţare.ro Iaşi 2015, unde au discutat cu finanţatori şi consultanţi despre soluţii privind accesarea de fonduri. “Consider că antreprenorii din regiunea noastră sunt din ce în ce mai dornici să-şi dezvolte relaţiile şi au conştientizat că doar contactul direct şi permanent îi poate ajuta să găsească soluţii relevante la adevăratele probleme ivite în domeniu”, a punctat Marius Alexa, CEO Arhipelago şi organizatorul principal al evenimentului. Organizată de Arhipelago, UK Trade & Investment, Bursa de Valori Bucureşti, Iconic şi APEC, tema conferinţei a fost despre cum ideile de business de pe plan local pot fi finanţare şi ulterior extinde pe plan internaţional.

Evenimentul a fost structurat în două părţi, prima în care reprezentanţii Bursei de Valori (BVB) Bucureşti au prezentat sistemul AeRo, un program dedicat firmelor mici sau aflate la început de drum, prezentat drept o “şansă oferită acestora de a fi listate fără a îndeplini condiţiile pieţei reglementate”. În cea de-a doua parte, oportunităţile de extindere a firmelor din IT a fost dezbătută de specialiştii invitaţi la eveniment. “Timp de mulţi ani am încercat să promovăm finanţările europene, finanţările private, autofinanţările şi alte soluţii prin care firmele pot ajunge la investitori şi programe care oferă fonduri. Am început organizarea acestor conferinţe deoarece am recunoscut nevoia oamenilor nu numai de a afla informaţii din spatele unui ecran de calculator, ci de a interacţiona unii cu alţii. În felul acesta, se creează un contact direct între investitori şi potenţiali parteneri, consultanţi şi potenţiali clienţi sau solicitanţi şi finanţatori/consultanţi. Cu alte cuvinte, evenimentele Finanţare.ro sunt conferinţe în care încercăm să dezbatem probleme, să demontăm mituri şi să identificăm soluţii privind accesarea fondurilor”, a mai spus Alexa.

 

Comentarii