De Business

Punem punctul pe știi

Oresa anunţă preluarea La Fântâna

sâmbătă, 16 aprilie 2016, 01:50
3 MIN
 Oresa anunţă preluarea La Fântâna

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor necesare, preţul acesteia nefiind făcut public.


Fondul de investiţii Oresa Ventures împreună cu fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat un acord privind preluarea tuturor acţiunilor deţinute de fondurile administrate de Innova Capital în compania La Fântâna, potrivit unui comunicat comun al companiilor. Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor necesare, preţul acesteia nefiind făcut public.  

“La Fântana a crescut considerabil în ultimii 17 ani alături de Innova Capital şi Oresa. Am împărtăşit aceeaşi viziune într-o echipa care a funcţionat foarte bine. Le mulţumesc investitorilor care cred în La Fântana şi echipei de management pe care o conduc. Personal, mă bucur foarte mult sa ma alatur din nou Oresa în calitate de partener. Mergem mai departe împreună, cu obiectivul de a consolida creşterea şi performanţa La Fântana şi de a dezvolta în continuare un furnizor de servicii care contează pentru clienţi, angajaţi, acţionari şi industrie”, a declarat Cristian Amza, CEO şi fondator al grupului La Fântana. Compania La Fântâna este lider pe piaţă soluţiilor de vânzare şi livrare a apei pentru consumatori şi companii în Sud-Estul Europei şi al doilea mare furnizor de astfel de servicii din Europa Centrală şi de Est.

In 2015, grupul La Fântana a înregistrat venituri consolidate de peste 42 milioane euro şi a furnizat servicii pentru peste 50.000 de clienţi. “Este o oportunitate extraordinară să fim din nou alături de Cristian Amza şi să investim în La Fântana. Am fost alături de companie de la început şi am luat parte la dezvoltarea ei in primii şapte ani. Am fost atât de impresionaţi de evoluţia acesteia şi am urmărit-o atât de îndeaproape încât s-ar putea spune că nu am plecat niciodată, ci doar am luat o scurtă pauză. La Fântana a devenit un jucător mai mare şi mai puternic pe segmentul «watercooler» şi a dezvoltat cu succes noua linie de business de aprovizionare cu cafea, un segment unde considerăm că există oportunităţi interesante. Ambiţia noastră este de a continua să creştem afacerea şi de a demonstra ca investitorul potrivit şi un antreprenor extraordinar pot face echipa pentru a construi afaceri remarcabile”, a spus Cornel Marian, Managing Director al fondului de investiţii.

Oresa Ventures este o firmă de investiţii cu rădăcini suedeze care are acţiuni în cinci firme în prezent: Fabryo – Atlas (în domeniul vopselelor, în portofoliu din 2006), Somaco (materiale de construcţii, din 2008), RTC (furnizor de servicii pentru birou, din 2011), Kiwi Finance (broker de credite, 2007) şi RBC (IT, din 2014). Cea mai recentă achiziţie a fost cea realizată în noiembrie 2014, a Romanian Business Consult Group (RBC) din domeniul IT. Tot în 2014 compania a făcut o achiziţie pentru o firmă din portofoliu, Somaco, pentru care a preluat Europrefabricate. Compania de investiţii este activă în România din 1997 şi a investit până în prezent mai mult de 100 de milioane de euro în companii precum LaFântâna, Medicover, Credisson, Brewery Holdings sau Flanco. Acţionarii suedezi din spatele Oresa Ventures mai deţin în România afacerea din servicii medicale Medicover (clinici şi spital) şi Synevo (businessul de laboratoare). 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii