Şeful PSD Iaşi va fi Lupu

Pacea de la PSD Iaşi nu mulţumeşte pe toată lumea

vineri, 02 octombrie 2015, 02:00
3 MIN
 Pacea de la PSD Iaşi nu mulţumeşte pe toată lumea
„Jupânul“ Dragnea a făcut cărţile în filiala ieşeană. Primarul interimar Mihai Chirica va fi preşedinte executiv. „Scopul meu este Iaşul şi ieşenii“, a declarat primarul.

Victorel Lupu şi Mihai Chirica vor să conducă în tandem organizaţia judeţeană a PSD Iaşi. Primul va fi susţinut pentru poziţia de preşedinte, iar al doilea, pentru cea de preşedinte executiv. Cei doi au făcut anunţul la conferinţa municipală a PSD Paş­cani, unde ieri a fost ales un nou şef.

„Eu cred că am demonstrat de la început că nu am avut niciodată tendinţa de a trage preşul cuiva, îmi respect acest principiu pentru că dacă nu faci acest lucru la o vârstă fragedă, nu-l mai faci niciodată. Scopul meu este Iaşul şi ieşenii“, a declarat Chirica.

El a adăugat că fie­care trebuie să-şi asume rolul în echipă şi fiecare trebuie să vină „cu plusul de valoare pe care îl are“. Potrivit lui Chirica, „un rol important“ în decizia de a forma tandemul l-a avut şeful PSD, Liviu Dragnea. Miercuri seara, Chirica şi Lupu au avut o discuţie la Bucureşti cu liderul social-democraţilor.

Ieri-dimineaţă, Lupu şi-a depus candidatura, în timp ce Chirica, la amiază, îşi reafirma intenţia de a candida. Ulterior, în după-amiaza zilei, la Paşcani, edilul a anunţat că va face echipă cu Lupu.

„Vrem să întărim organizaţia. Şi vreau să vă spun că nu ne vom întări cu oameni ieşiţi la pensie, nu că nu i-am primi, îi vom primi, dar ne vom îndrepta atenţia spre oameni tineri, nu vom face rabat de la calitate, oameni profesionişti, oameni care sunt curaţi din toate punctele de vedere, fără dosa­re“, a declarat, la rândul lui, Lupu.

Înţelegerea dintre Lupu şi Chirica prevede, potrivit unor surse, şi sprijinirea lui Vasile Câtea, actual vice­preşedinte, pentru funcţia de secretar general al filialei. Alegerile la PSD Iaşi vor avea loc mâine, începând cu ora 14.00, la Hotel Internaţional, şi la eveniment va participa inclusiv Li­viu Dragnea. La şedinţă au fost convocaţi 550 de delegaţi, din care 510 au drept de vot, 150 din municipiul Iaşi, iar restul din judeţ.

Deocam­dată, alegerile se desfăşoară doar pen­tru funcţia de preşedinte, pentru desemnarea Consiliului Judeţean al organizaţiei (forul de conducere al filialei) şi a componenţei a două co­misii. Conform statutului, CJ al PSD alege membrii Biroului Permanent Judeţean, iar din acest birou va face parte şi Chirica din poziţia de pre­şedinte executiv, funcţie care, ante­rior, era asimilată postului de prim-vicepreşedinte.

„Lupu nu-l va sprijini pe Chirica pentru Primăria Iaşi“

Cel mai nemulţumit de retragerea din cursă al lui Chirica este primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache, care a susţinut ieri că se va înscrie el însuşi în competiţie.

„Am crezut că e mai mult decât obligatoriu ca măcar un coleg din echipă să-şi depună candidatura pentru că nu mai vreau să conducă filiala Gheorghe Nichita. Dacă domnul Lupu va prelua organizaţia, asta se va întâmpla. Domnul Chirica avea toate şansele, am făcut campanie electorală în tot judeţul, veneau câte 40 de voturi din fiecare colegiu din judeţ, iar cu 150 de la municipiu ar fi fost ales preşedinte al filialei. Ţineţi minte această declaraţie: dacă eu nu ies preşedinte, domnul Chirica nu va fi candidatul PSD la Primăria Iaşi, domnul Lupu nu-l va sprijini“, a declarat primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache. 

Comentarii