Palpitații de inimă pentru Relu Fenechiu. Ar putea fi condamnat azi după ce a recunoscut că a luat mită

marți, 18 octombrie 2016, 01:54
2 MIN
 Palpitații de inimă pentru Relu Fenechiu. Ar putea fi condamnat azi după ce a recunoscut că a luat mită

Tribunalul Bucureşti ar urma să decidă dacă este de acord cu pedeapsa de 3 ani şi 10 luni, „negociată“ de Fenechiu pentru recunoaşterea mitei 

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat între Relu Fenechiu şi procurorii DNA va fi analizat astăzi, de o instanţă a Tribunalului Bucureşti. Dacă judecătorii vor considera că pedeapsa de 3 ani şi 10 luni, stabilită zilele trecute între inculpatul Fenechiu şi anchetatori, este una corectă, condamnarea va rămâne definitivă, iar fostul lider liberal va putea să ceară contopirea acestei pedepse cu cea de cinci ani, pe care o execută deja în alt caz: dosarul „Transformatorul“. „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit în ediţiile trecute că există posibilitatea ca Fenechiu să rămână doar cu condamnarea primită în dosarul „Trans­for­matorul“, în urma contopirii.

Relu Fenechiu a recunoscut faptele de trafic de influenţă şi spălare de bani pentru care a fost reţinut în urmă cu câteva luni. Potrivit acordului de recunoaştere, în perioada 2012-2014, Fenechiu, în calitate de deputat, ar fi pretins de la societatea de IT Siveco 15% din valoarea a două contracte derulate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei) şi de Antibiotice SA (în valoare de 8.130.721 de lei), promiţând în schimb că va ajuta la câştigarea respectiv buna derulare a celor două contracte. „Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a ma­terializat în intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cãrora avea influenţă la acel moment. Pentru acest «ajutor», inculpatul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro)“, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au mai arătat că, „pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentanţii fir­mei de software să încheie cu societăţile respective mai multe contracte de prestări servicii, care în realitate nu au fost executate“.

Comentarii