Pasajul din Piaţa Unirii, transformat duminică în scenă de teatru

miercuri, 20 ianuarie 2016, 19:28
1 MIN
 Pasajul din Piaţa Unirii, transformat duminică în scenă de teatru

Poate cea mai inedită formă de artă este teatrul în stradă. Pentru prima dată la Iaşi, în Pasajul Unirii din centru se va juca un spectacol de teatru. Evenimentul este organizat de Teatru FIX şi va avea loc duminică, de la ora 19, cu „trecerea“ liberă.

„Prima producţie Teatru FiX, «S-a întâmplat într-o joi», îşi spune poveştile mai aproape de tine, poate chiar lângă tine. Proiectul PASAJ VOL.1 este dedicat accesării spaţiului public prin forme de artă contemporană. Recunoaşterea identităţii spatiului şi atribuirea de noi valenţe socio-culturale sunt premisele acestei initiative. Ce-ar fi dacă ne-am opri să-i privim pe oamenii din jurul nostru. Poate vecinul de la 3, poate vânzătoarea din colţ, propriul tată, colega de cămin. Ce-ar fi dacă ne-am opri şi ne-am uita poate chiar la noi, la viaţa noastră ca la o poveste desenată de un copil cu creta pe asfalt“, explică organizatorii

Veţi întâlni în Pasajul Unirii şapte poveşti şi patru actori. Ca-n viaţă. Spectacolul va dura o oră şi are textul semnat de Elise Wilk, regia de Adi Iclenzan, sound design-ul de Alexandru Amarghioalei şi video de Andrei Cozlac. Din distribuţie fac parte actorii: Ioana Grigoriu, Stanca Jabeniţan, Laura Bilic, Cătălin Ştefan Mîndru.

Comentarii