Patru copii din judeţul Iaşi, pe punctul de a se sufoca din cauza fumului scos de o sobă

marți, 14 octombrie 2014, 01:56
1 MIN
 Patru copii din judeţul Iaşi, pe punctul de a se sufoca din cauza fumului scos de o sobă

Patru copii, cu vârste cuprinse între un an şi zece ani, din comuna Gorban, judeţul Iaşi, au fost transportaţi de urgenţă cu un echipaj SMURD după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Se pare că nefericitul eveniment a avut loc din cauza unei sobe defecte şi, astfel, fumul a pătruns în locuinţă. La un moment dat aerul a devenit irespirabil şi atunci familia a început să se simtă rău. O rudă a alertat imediat autorităţile, apelând la numărul de urgenţă 112. Copiii au ajuns de urgenţă la Spitalul „Sfânta Maria“.

Pacienţii prezentau dureri de cap, greţuri şi ameţeli. Medicii de gardă le-au acordat îngrijirile medicale de prim ajutor, iar starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit. Ei vor rămâne, sub supraveghere, pentru tratament la Secţia de Toxicologie a spitalului“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie. Pe lângă copii, a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi mama. Aceasta a primit îngrijiri medicale, dar a refuzat pe propria răspundere, internarea.
 

Comentarii