Paturi noi pentru bolnavii psihic de la Socola. Se urmăreşte acreditarea institutului

joi, 06 august 2015, 16:36
1 MIN
 Paturi noi pentru bolnavii psihic de la Socola. Se urmăreşte acreditarea institutului

Condiţii hoteliere mai bune pentru bolnavii internaţi la Institutul de Psihiatrie „Socola“ Iaşi. Conducerea unităţii sanitare are în vedere achiziţionarea unui număr de 164 de paturi şi saltele noi pentru pacienţi, ce vor fi distribuite în corpurile spitalului.

Cele mai multe, respectiv 100 de paturi, vor ajunge la unitatea centrală a Institutului din Bucium, urmând ca 24 să fie date spre folosinţă la secţia exterioară Bârnova, iar 40 la secţia exterioară Şipote. Paturile şi saltelele vor fi achiziţionate de la o unitate economică protejată care are printre angajaţi persoane cu dizabilităţi.

„Achiziţionarea de paturi şi saltele noi reprezintă un prim pas în îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, un criteriu important în îndeplinirea standardelor de acreditare“, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola“ Iaşi.

Pe lângă îmbunăţirea condiţiilor hoteliere, conducerea unităţii sanitare are în vedere mai multe schimbări ce trebuie făcute până la vizita Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). O primă decizie în acest sens a fost reorganizarea unităţii, practic transformarea clădirii unde se află Departamentul Administrativ în Compartiment de Primire a Urgenţelor de Specialitate.

 

Comentarii