Planuri mari în handbalul ieşean

sâmbătă, 02 august 2014, 01:41
3 MIN
 Planuri mari în handbalul ieşean

Politehnica vrea să iasă din mediocritatea eşalonului secund. În afară de club şi Fundaţia Sportului Ieşean, echipa va fi susţinută financiar şi de omul de afaceri Vasile Puşcaşu. Mâine se pleacă în cantonament la Eforie

 

 
Handbalul masculin ieşean se află în faţa unui nou început. În condiţiile în care HC Universitas s-a desfiinţat, după un singur an de activitate în Divizia A, toate energiile locale s-au reunit iarăşi sub un singur scut, cel al formaţiei de tradiţie, Politehnica. Gruparea studenţească are planuri mari în privinţa sezonului următor, în care vrea să se lupte pentru primele locuri ale eşalonului secund. “La handbal masculin, suntem la un nou început, am pus pe hârtie planuri frumoase. Pe lângă club, care asigură cheltuielile legate de pregătire, echipament, calendarul competiţional şi primele de joc şi Fundaţia Sportului Ieşean, care dă peste 5 000 de lei lunar, s-a implicat financiar şi domnul Puşcaşu. Ţinând cont şi de sprijinul pe care echipa îl are de la Consiliul Judeţean, vicepreşedintele Aivănoaiei fiind prezent chiar la o discuţie organizatorică de-a noastră, de eforturile preşedintelui secţiei, Mihai Popescu, de calitatea staffului tehnic, format din Cornel Bădulescu, Florin Spiridon şi Ioan Zepciuc şi de transferurile făcute, suntem optimişti că vom avea rezultate” a spus directorul CSU Politehnica Iaşi, Leonida Antohi.
Directorul tehnic al echipei, reputatul antrenor Cornel Bădulescu, a explicat care sunt paşii făcuţi şi care sunt obiectivele: “Trebuie să construim o fundaţie solidă pentru o echipă care să ajungă în scurt timp în eşalonul de elită. În următorul sezon ne-am propus să ne clasăm pe locurile I-IV. Pentru aceasta, am remaniat total lotul, în cantonamentul care începe mâine, la Eforie, urmând a fi prezenţi doar şase jucători din sezonul trecut: Torică, Vulpe, Czari, Dîl, Folescu şi Negru. Lângă ei am adus opt jucători noi: portarii Marius Pricop, de la Universitas, şi Andrei Şerban, de la Sînnicolau Mare, Ştefan Dumitrache, Florin Dimofte şi Cristi Moraru, de la Universitas, Mădălin Evu, de la LPS Roman, Radu Răzvan Radu, de la Oradea, Vlăduţ Zaharia, de la Vaslui, Răzvan Dumitraş, de la Suceava şi Vasile Iftime, de la CSS Botoşani. Întărirea lotului a fost făcută în principal datorită domnului Puşcaşu. Dacă lângă dumnealui vor mai veni şi alţi oameni potenţi care iubesc sportul, vom mai putea face transferuri, mai ales că sezonul începe în septembrie. Eu am încredere că această echipă, dacă va mai fi întărită, consolidată şi susţinută, poate să devină, în timp, o formaţie care să aibă şanse reale de a activa în Liga I”.

Noul finanţator al handbalului ieşean, Vasile Puşcaşu, a explicat de ce s-a implicat în handbal. “Eu sunt un mai vechi prieten al sportului, ajutând în ultimii ani luptele, pe care le-am şi practicat, şi baschetul. Anul trecut, am văzut câteva meciuri de handbal în Iaşi şi mi-a părut rău că Iaşul are două echipe de mâna a doua şi nu una de primă mână, aşa cum e, de exemplu, chiar şi într-un oraş mic, cum e Vasluiul. De aceea, m-am decis să fac un prim pas spre echipă, ajutând-o, deşi sunt convins că în acest sport doar se cheltuie, nu se câştigă. O fac din pasiune pentru sport, din ideea de a atrage cât mai mulţi copii spre mişcare, de a da curaj şi altor oameni de afaceri care vor să investească în sport, domeniu care poate oferi sănătate şi multe bucurii oamenilor” a spus omul de afaceri, care are planuri mari la Politehnica: “Suma pe care o voi da în primă fază poate spori dacă voi vedea că jucătorii apreciază eforturile făcute pentru ei şi luptă din toată inima pentru echipă şi oraş. Dacă voi vedea că merită, voi face tot posibilul ca această echipă să ajungă cât mai repede în Liga Naţională”.

 

 

 

Comentarii