PNL: Chirica e bun la partea de fasole cu cârnaţi, nu la proiecte majore

sâmbătă, 19 decembrie 2015, 02:54
2 MIN
 PNL: Chirica e bun la partea de fasole cu cârnaţi, nu la proiecte majore

„De câte ori aberează liberalii trebuie să am o reacţie? PNL ar avea o abordare mai responsabilă dacă s-ar implica în rezolvarea problemelor Iaşului, ceea ce însă nu face”, replică primarul interimar 

Ratarea calificării în finala competiţiei pentru desemnarea capitalei culturale europene în 2021 rămâne pe agenda politică a Iaşului. Reprezentanţii PNL şi-au reiterat cererea ca primarul interimar, Mihai Chirica, să-şi prezinte demisia, solicitând totodată dizolvarea Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană (FICCE), rămasă fără obiectul de activitate pentru care a fost înfiinţată.

Liberalii au solicitat totodată ca directorul artistic al Fundaţiei, Florin Cîntic, să prezinte actul prin care şi-a prezentat demisia de la conducerea FICCE şi să returneze banii încasaţi de la aceasta. „În ce-l priveşte pe Chirica, mai există un aspect. La începutul mandatului acestuia, i-am atras atenţia că are de dus la bun sfârşit o serie de proiecte importante pentru Iaşi. Nu fasole, luminiţe de Crăciun sau tichete sociale. Am văzut cum ştie să-i pună pe bătrâni la coadă, în frig. Vorbim despre PUG, despre prezenţa Iaşului pe lista scurtă pentru titlul de capitală culturală, despre Planul integrat de dezvoltare pentru polul de creştere, despre strategia integrată de dezvoltare urbană, despre cadrul instituţional pentru modernizarea transportului public de călători. Dacă facem un scurt exerciţiu de memorie, vom vedea că Chirica a făcut foarte bine partea de fasole şi cârnaţi, dar niciunul din aceste cinci proiecte majore ale Iaşului”, a declarat copreşedintele filialei municipale a PNL, Marius Dangă.

Contactat telefonic, primarul Mihai Chirica a refuzat să comenteze solicitarea PNL de a-şi prezenta demisia pentru eşecul campaniei FICCE şi stadiul proiectelor menţionate de liberali. „De câte ori aberează liberalii trebuie să am o reacţie? PNL ar avea o abordare mai responsabilă dacă s-ar implica în rezolvarea problemelor Iaşului, ceea ce însă nu face. Din partea lor, văd ipocrizie, incompetenţă şi iresponsabilitate. Fundaţia se dizolvă prin decizia forului care a înfiinţat-o, adică CL, nu că vor liberalii. Fireşte, va trebui găsită o altă structură de construire a Iaşului cultural, alături de Consiliul Judeţean, de universităţi şi de instituţiile de cultură. O structură în care să nu fie nici Chirica, nici alt om politic”, a replicat primarul interimar.

 

Comentarii