Poliţist judecat pentru că a prins un şofer fără permis şi nu i-a făcut dosar penal

miercuri, 09 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Poliţist judecat pentru că a prins un şofer fără permis şi nu i-a făcut dosar penal

Un agent de poliţie din municipiul Iaşi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual. Costel Cristian Tăbăranu ar fi comis faptele în 2009, perioadă în care avea atribuţi de serviciu la Biroul Rutier.

Potrivit anchetatorilor, pe 19 octombrie 2009, Tăbăranu a oprit şi sancţionat contravenţional un conducător auto care nu a respectat regulile privind manevrele de întoarcere, mers înapoi şi schimbarea benzii de circulaţie. „La implementarea sancţiunii, s-a constatat că respectivul conducător auto figura în bazele de date ca având dreptul de a conduce vehicule suspendat, până la 05.11.2009.

Ca urmare, inculpatului i s-a predat actul constatator al acestei situaţii în vederea întocmirii sesizării din oficiu şi instrumentării dosarului penal pentru infracţiunea prevăzută de art. 86 alin.2/OUG 195/2002“, au spus anchetatorii. Deşi Tăbăranu a completat raportul de reţinere a permisului de conducere, înscris pe care a menţionat că a întocmit dosar penal, în realitate nu a procedat astfel.

„În luna aprilie 2013, cu prilejul unor verificări administrative efectuate la Biroul Rutier, s-a constatat că pe numele conducătorului auto nu figura înregistrat dosar penal pentru infracţiunea comisă la 19.10.2009, faţă de acea persoană nefiind efectuată cercetare penală“, au încheiat procurorii. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Iaşi.

 

Comentarii