De Business

Punem punctul pe știi

Posturi bine remunerate în UE prin intermediul EURES

joi, 04 august 2016, 01:50
1 MIN
 Posturi bine remunerate în UE prin intermediul EURES

Ţările Uniunii Europene pun la dispoziţie aproape 1.500 de locuri de muncă prin intermediul programului Eures, peste 800 din acestea fiind oferite de Spania. Potrivit informaţiilor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, spaniolii vor să angajeze 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur care va avea un salariu mai mic de 1.000 euro/lună.

Pe de altă parte, o companie austriacă vrea să angajeze un ofiţer de proiecte europene, specialist în inginerie electrotehnică sau protecţia mediului, în acest caz salariul nefiind precizat. Cu remuneraţii zilnice de 14 – 15 euro brut/oră, finlandezii caută un sudor şi cinci operator maşină CNC, dar şi 10 măcelari – tranşatori cu salarii de 12-15 euro brut/oră. Şi Germania este o ţară generoasă în oferte de muncă pentru străini, aici putând să îşi găsească joburi trei persoane care vor să fie ajutoare în depozit pentru 10 euro/oră brut, trei asistenţi medicali pentru aceeaşi sumă şi alţi 15 asistenţi medicali pentru 1650 – 1850 euro/lunar net. Nemţii mai vor să angajeze bucătari, barmani, dezvoltatori software, electricieni, ospătari sau  mecanici.

Şi italienii sunt în căutare de 30 de asistenţi medicali (10 euro net/oră) şi 30 de îngrijitori persoane (minimum 7,2 lire/oră), în timp ce lituanienii vor să angajeze 20 de asfaltatori cu 700-800 euro brut/oră. În Marea Britanie încă sunt la mare căutare îngrijitorii de persoane şi asistenţii medicali, EURES oferind 110 astfel de posturi cu salarii de peste 2.000 lire. În alte ţări precum Cehia, Slovacia sau Olanda sunt la mare căutare şoferii de transport de mare tonaj, manipulanţii sau tinichigiii şi vopsitorii auto, salariile oferite fiind de cel puţin 1000 euro.  

 

 

Comentarii