Primăria a capitulat: nu poate îmbunătăţi circulaţia pe podul Bucium

miercuri, 12 octombrie 2016, 01:53
2 MIN
 Primăria a capitulat: nu poate îmbunătăţi circulaţia pe podul Bucium

Municipalitatea a epuizat toate soluţiile pentru fluidizarea traficului în intersecţia bd. Poitiers – Bucium. O măsură recent luată în zonă a provocat nemulţumiri din partea şoferilor care vin dinspre Bucium spre oraş. Este vorba despre scoaterea verdelui intermitent pe direcţia înainte, de la trecerea de pietoni de la baza pasarelei.

„Atât Poliţia, cât şi specialiştii Primăriei pe domeniul circulaţiei au susţinut că nu există pe direcţia înainte culoarea verde intermitent (în legislaţie, n.r.) şi că este clar un conflict între acest verde intermitent şi trecerea de pietoni de la baza pasarelei înspre Bucium. Ambele părţi nu au vrut sub nicio formă să păstreze acest verde intermitent şi au spus că, dacă se doreşte o fluidizare mai mare a traficului, singura soluţie este eliminarea acelei treceri de pietoni“, a spus Botez. Însă viceprimarul a adăugat că o astfel de măsură este dificil de aplicat întrucât construirea unei treceri supraterane este complexă, având în vedere necesitatea asigurării accesului şi pentru persoanele cu handicap.

Edilul a precizat că au fost studiate mai multe soluţii pentru fluidizarea traficului în zonă, dar toate întâmpină diverse obstacole. Potrivit lui Botez, în ultimii ani, numărul de maşini care tranzitează intersecţia a crescut în contextul dezvoltării imobiliare a zonei Bucium – Vişan, şi acest lucru a dus la îngreunarea traficului la orele de vârf.

„Până nu reuşim crearea unor noi căi rutiere şi se are în vedere acest lucru la Primărie, pasarela nu face faţă, la orele de vârf, la numărul de maşini aflat în continuă creştere“, a mai spus Botez. Una dintre măsurile adoptate de municipalitate în zonă constă în stabilirea unor timpi diferiţi de semaforizare. Astfel, dimineaţa, şoferii care vin dinspre Bucium şi Poitiers şi merg spre Bularga au de aşteptat mai puţin la semafor, iar, seara, timpi scurţi la semafor au fost prevăzuţi pentru conducătorii auto care vin pe pasarelă dinspre centrul oraşului. 

Comentarii